Apple introducerar helt nya Mac Pro och Pro Display XDR

0 Shares

Fokus för Apples WWDC är främst programvara, men teknikjätten gillar ibland att introducera ny hårdvara där också.

Vid evenemanget som hölls idag lyfte Apple locket på iOS 13 och watchOS 6, men introducerade också den nydesignade Mac Pro-arbetsstationen och Apple Pro Display XDR.

Den helt nya Mac Pro har Xeon-processorer av “arbetsstationsklass” upp till 28 kärnor, ett högpresterande minnessystem med 1,5 TB kapacitet, åtta PCIe-expansionsplatser och en grafisk arkitektur med vad Apple hävdar är “världens mest kraftfulla grafikkort “. Det introducerade också Apple Afterburner, ett acceleratorkort som Apple säger möjliggör uppspelning av “tre strömmar 8K ProRes RAW-video samtidigt”.

Som du kan förvänta dig av Apple har den nya Mac Pro ett slående utseende – det finns en rymdram i rostfritt stål med ett aluminiumhölje som lyfter av för 360 graders åtkomst till systemet. Ett gittermönster maximerar luftflödet och säkerställer tyst drift.

Pro Display XDR har en 32-tums Retina 6K-skärm med P3-bred och 10-bitars färg, 1600 nit högsta ljusstyrka, 1 000 000: 1 kontrastförhållande och en övergripande betraktningsvinkel.

“Vi designade Mac Pro för användare som behöver ett modulsystem med extrem prestanda, expansion och konfigurerbarhet. Med sina kraftfulla Xeon-processorer, massiv minneskapacitet, banbrytande GPU-arkitektur, PCIe-expansion, Afterburner-acceleratorkort och käftande design, den nya Mac Pro är ett monster som kommer att göra det möjligt för proffs att göra sitt livs bästa arbete, säger Phil Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. “Pro Display XDR är världens bästa pro-display och den perfekta följeslagaren till den helt nya Mac Pro. Med Retina 6K-upplösning, underbar färg, extrem ljusstyrka och kontrastförhållande och en mycket funktionell design, levererar Pro Display XDR den mest omfattande uppsättningen av funktioner som någonsin erbjudits på vilken skärm som helst till denna prispunkt. “

Den nya Mac Pro börjar på 5 999 $ och kan beställas under hösten. Pro Display XDR börjar på 4 999 $, Pro Stand är 999 $ och VESA Mount Adapter är 199 $. Alla kommer att vara tillgängliga att beställa under hösten.

0 Shares