Apple introducerar macOS Mojave med mörkt läge, stationära staplar och mer

0 Shares

Årets Apple WWDC har handlat om programvara med fokus på nya versioner av iOS, watchOS, tvOS och naturligtvis macOS.

Nästa version av Mac-dators operativsystem kommer att heta Mojave – uppkallad efter den kaliforniska öknen – och introducerar ett antal nya funktioner och förbättringar, inklusive ett coolt nytt mörkt läge.

SE ÄVEN:

Detta mörka läge låter användare växla mellan ett ljust och mörkt skrivbord, och appar som Mail, Meddelanden, Kartor, Kalender och Foton stöder också det nya utseendet.

Den andra stora nya funktionen är staplar som hjälper dig att tämja ett upptaget skrivbord genom att organisera filer i snygga grupper. Om du klickar på en stack utökas den så att du kan se dess innehåll.

iOS-appar som News, Stocks, Voice Memos och Home är nu tillgängliga på Mac för första gången, Mac App Store får en fullständig redesign och FaceTime får stöd för gruppsamtal.

Skärmdumpar har nya kontroller på skärmen för enkel åtkomst till alla skärmdumpalternativ och nya videoinspelningsfunktioner, medan kontinuitetskamera låter Mac-användare ta en bild eller skanna ett dokument med sin iPhone eller iPad och få det att visas direkt på sin Mac.

“macOS Mojave är en stor uppdatering som introducerar kraftfulla nya funktioner för ett stort antal Mac-användare, från konsumenter till proffs”, säger Craig Federighi, Apples senior vice president för Software Engineering. “Mörkt läge ger ett dramatiskt nytt utseende till macOS som sätter ditt innehåll i centrum och välbekanta iOS-appar kommer till Mac för första gången och den nydesignade Mac App Store gör det enkelt att hitta nya appar och roligare än någonsin.”

Beta för utvecklare är tillgängliga nu, och den fullständiga versionen av macOS Mojave kommer att vara tillgänglig för användare på hösten.

0 Shares