Apple introducerar Podcast-prenumerationer

0 Shares

Det finns miljontals fantastiska gratis podcasts tillgängliga att lyssna på på Apple Podcasts, men nu introducerar Apple betalda premiumabonnemang.

Vad du får för dina pengar kommer att variera, men kommer sannolikt att inkludera annonsfri lyssnande, tillgång till bonusinnehåll och tidig eller exklusiv tillgång till nya serier.

SE ÄVEN: Apple introducerar AirTag, dess kakelliknande objektspårare

“För femton år sedan tog Apple podcasts mainstream och erbjöd skaparna en ledande, öppen plattform för att informera, underhålla och inspirera hundratals miljoner lyssnare runt om i världen”, säger Eddy Cue, Apples senior vice president för Internet Software and Services. “Idag är Apple Podcasts det bästa stället för lyssnare att upptäcka och njuta av miljontals fantastiska shower, och vi är stolta över att leda nästa kapitel av podcasting med Apple Podcasts-prenumerationer. Vi är glada att presentera den här kraftfulla nya plattformen för skapare runt om i världen, och vi kan inte vänta med att höra vad de gör med det. “

Podcast-prenumerationer kommer att finnas tillgängliga från maj i över 170 länder och regioner.

Dessutom kommer Apple också att introducera kanaler, grupper av shower som skapats av skapare.

En nyutformad Apple Postcasts-app kommer att finnas tillgänglig med iOS 14.5 som gör det lättare att följa, lyssna och dela podcasts.

SE ÄVEN: Apple iPhone 12 och iPhone 12 mini finns nu i lila

Tillverkare som stöder Podcast-prenumerationer inkluderar Tenderfoot TV, Pushkin Industries, Radiotopia från PRX och QCODE, samt media- och underhållningsvarumärken som NPR, Los Angeles Times, The Athletic, Sony Music Entertainment.

Priserna för varje prenumeration fastställs av skaparna och faktureras varje månad.

0 Shares