Apple introducerar Wi-Fi-delning i iOS 11

0 Shares

iPhone-hand

Det finns många nya funktioner i iOS 11 som gör operativsystemet mer användbart på iPhones och iPads. Apple har dock inte förhandsgranskat dem alla på WWDC 2017, men ett av de mindre kända tilläggen är Wi-Fi-delning.

Normalt, när du har gäster som vill använda ditt Wi-Fi måste du meddela lösenordet så att de kan ansluta till nätverket. För iOS 11-användare tar Wi-Fi-delningsfunktionen dock bort detta steg från processen, så att du kan skicka lösenordet trådlöst till sina iPhones och iPads. Hur fungerar det?

Idén är enkel: när du är ansluten till ditt Wi-Fi identifierar din iOS 11-enhet andra iPhones och iPads som kör den här versionen av iOS och försöker ansluta till nätverket.

När det händer kommer iOS 11 att visa en meny “Dela din Wi-Fi” på din enhet och fråga dig om du vill dela lösenordet för Wi-Fi. Om du godkänner kommer dina gästers iPhones och iPads att kunna ansluta direkt, eftersom lösenordsfältet fylls i automatiskt.

Uppenbarligen måste alla enheter vara på iOS 11 för att den här funktionen ska fungera, som noterats av 9to5Mac. Du måste också låsa upp din iPhone eller iPad innan du kan dela din Wi-Fi-anslutning av säkerhetsskäl.

Det är intressant att Apple har valt att inkludera en sådan funktion efter den motreaktion Microsoft var tvungen att ta itu med för att ha Wi-Fi Sense-funktionen i Windows Phone och Windows. Det finns dock en anmärkningsvärd skillnad mellan de två implementeringarna.

Medan Wi-Fi Sense automatiskt delar Wi-Fi-uppgifterna med alla dina kontakter, kräver Wi-Fi-delningsfunktionen i iOS 11 att du manuellt accepterar varje iPhone och iPad som vill ansluta till ditt nätverk.

I det tidigare fallet kan också kontakter anslutas när de är inom räckhåll, i det senare måste de vara i närheten (nära dig, i ditt hem) för att ansluta. I den meningen (ingen ordlek avsedd) ser Apples implementering ut att vara säkrare.

Fotokredit: guteksk7 / Shutterstock

0 Shares