Apple iOS 13 och iPadOS-buggar ger tangentbord från tredje part full åtkomst

0 Shares

Svart iPhone

Om du använder ett tangentbord från tredje part på din iPhone eller iPad har Apple en varning för dig. Ett fel i det nyligen släppta mobila operativsystemet innebär att sådana tangentbord kan beviljas “full åtkomst” -behörigheter.

Felet innebär att tangentbord från tredje part kan fånga alla tangenttryckningar som har angetts av en användare, inklusive känslig data som användarnamn och lösenord.

Se även:

Apple arbetar för att åtgärda felet, men det är inte klart exakt när den här fixen kommer att visas. iOS och iPadOS 13.1 har just släppts, så det är troligt att företaget arbetar för att ta itu med problemet i 13.2 som för närvarande genomgår betatestning.

Som rapporterats av Zack Whittaker för TechCrunch, säger Apple i en rådgivning som publiceras på sin webbplats:

Om ett problem som påverkar tangentbordsappar från tredje part i iOS 13 och iPadOS

En kommande programuppdatering kommer att lösa ett problem som påverkar tangentbordsappar från tredje part. Det här problemet gäller bara om du har installerat tangentbord från tredje part på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Tredjeparts-tangentbordstillägg i iOS kan utformas för att köra helt fristående, utan åtkomst till externa tjänster, eller de kan begära “full åtkomst” för att tillhandahålla ytterligare funktioner genom nätverksåtkomst. Apple har upptäckt ett fel i iOS 13 och iPadOS som kan leda till att tangentbordstillägg får full åtkomst även om du inte har godkänt den här åtkomsten.

Företaget säger vidare:

Problemet påverkar inte Apples inbyggda tangentbord. Det påverkar inte heller tangentbord från tredje part som inte använder full åtkomst. Problemet kommer att åtgärdas snart i en kommande programuppdatering.

Under tiden kan du överväga att inaktivera tangentbord från tredje part.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares