Apple iOS 8-bilder läcker ut: det är iOS 7, men med nya, onödiga appar

0 Shares

Tydligen tittar du på Apples iOS 8.

De välinformerade folket från 9to5Mac sätter sin street cred på linjen för dessa skärmdumpar från Weibo. Vi skulle inte tvivla på det – det är osannolikt att iOS 8 kommer att se dramatiskt annorlunda ut än iOS 7.1 – men för utseendet på fyra nya ikoner: den redan ryktade ‘Healthbook’, ‘Tips’, ‘TextEdit’ och ‘Preview’. Det stämmer inte riktigt för oss.

TextEdit och Preview verkar ha skickats direkt från Mac OS X, ikoner och allt. Dessa ikoner är en explosion från det förflutna och faller långt ifrån Jony Ives skeoomorfismfria iOS-makeover, men som påpekas i 9to5Macs kommentarsektion är det OK – de kan vara platshållare för de minimalistiska ikonerna som i slutändan kommer att ersätta dem. Vi kan bara inte förstå varför du skulle behöva TextEdit eller Preview på en iPhone i första hand.

iOS har redan en TextEdit-stilprocessor i Notes, som fortfarande finns och är korrekt i dessa skärmdumpar. Apple har också gjort sina kraftfulla iWork-appar gratis. Preview, en snabbvy-galleri-app som öppnar PDF-filer och bilder på Mac-skrivbordet, är också överflödig, eftersom dessa uppgifter redan hanteras någon annanstans i iOS (till exempel i Mail). Att introducera överflödiga appar introducerar onödig komplexitet till den enkla iOS. Och den enkelheten gör att vi också ifrågasätter behovet av en Tips-app.

9to5Mac spekulerar i att, eftersom TextEdit och förhandsgranska automatisk synkronisering med iCloud på Mac-skrivbordet, kan en iOS-version av varje vara en del av Apples bredare strategi för att se till att du har alla dina viktiga saker på varje enhet. Detta låter ganska övertygande, även om vi förväntar oss att Apple hittar ett mer elegant sätt att synkronisera dessa filer med befintliga iOS-appar eller nya inbyggda för ändamål. Återigen är det möjligt att dessa ‘appar’ faktiskt är platshållare för vad som i slutändan kommer att vara en teknik som körs i bakgrunden i iOS 8.

Utseendet på Healthbook är i linje med Apples planer för en intern app med fokus på hälsa. Vi har spekulerat i ett tag att Apple skulle introducera fler hälsobaserade funktioner till iPhone som fullt ut kommer att utnyttja M7 motion co-processor inuti den. Det verkar troligt att Apple skulle introducera en one-stop-app för alla hälso- och aktivitetsmätvärden som iPhone och dess anslutna hälsotillbehör (som en iWatch) mäter – och utseendet på Healthbook-ikonen här faller i linje med det för iOS: s biljett- och betalningsapp, Passbook.

Vi är villiga att satsa allt i fickan på Healthbook. När allt kommer omkring kommer det inte att bli en episk uppgörelse om Apple inte tar en ledtråd från Samsung Galaxy S5s pulsmätare och fitnessfokuserade appar. Eller var det tvärtom? Dessa dagar har vi tappat koll på vem som har kopierat vilka funktioner.

Oavsett om nästa iOS är inställd på att hämta dessa appar eller inte, kan du förvänta dig att rykten om iOS 8 kommer att bli tjocka och snabba från och med nu. Håll dig uppdaterad.

Källa: 9to5Mac

0 Shares