Apple iOS 8 recension

0 Shares

Det finns fyra nya permanenta appar från och med iOS 8: Podcasts, iBooks, Tips och Health. De två första skiljer sig inte från deras äldre App Store-versioner. Tips kunde ha varit användbara (Apple hatar manualer), men ger dig bara, vid lanseringen, nio tips (ja, vi sa att Apple hatar manualer).

Hälsa är en mycket större affär, som fungerar som navet för data från din iPhone och alla kompatibla appar och tillbehör. Tanken är att ge dig en känsla av hur du går framåt med träning och aktivitet, men också att göra det friktionsfritt att växla mellan appar, snarare än att känna sig tvungen att hålla fast vid en eftersom den har dina data i sin silo. Vid lanseringen var dock denna del av iOS trasig och tillfälligt begränsad till tredjepartsutvecklare; iPad-ägare är inte inbjudna till festen, inte ens för att få tillgång till deras data.

Många befintliga appar har haft mindre uppdateringar. Mail har nya gester och kan stash flera utkast vid foten av skärmen, eller låta dig kika bakom ett meddelande du skriver. Utkastssystemet är en knepig, men ändå en förbättring på iOS 7; gestikontrollerna är helt dolda, men bra när de är inblandade i ditt muskelminne.

Meddelanden lägger till kontroller för att stänga av eller lämna konversationer, spela in ljud och snabbt lägga till bilder från dina foton eller kamera. De nya funktionerna är tillräckligt bra, men kan inte komma runt Meddelanden är en enda Apple-lösning och också en som har en tendens att inte synkronisera korrekt över enheter.

På andra håll får Safari dragspelsliknande flikar på iPad och DuckDuckGo som ett sökmotoralternativ; det finns också ett försök att skifta till smart-sökning med förkortningar, men det gick dåligt under testningen. App Store på iPhone har vertikala sökresultat på iPhone och köpta app som gömmer sig på iPad. Anteckningar blir riktextformatering och slutligen förvandlas den till en halv anständig textredigerare. Och Siri får röstaktivering när din enhet är inkopplad.

0 Shares