Apple: iPhone 11 Pro-telefoner kontrollerar platsen för att följa bestämmelserna

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Det kom nyligen fram att även om platstjänster är inaktiverade verkade iPhone 11 Pro-telefoner kontrollera efter platsdata, vilket gnisslade oro över integritet.

Efter att ha avfärdat detta som “förväntat beteende” har Apple nu gått in i mer detaljer om vad som faktiskt händer. I stället för att vara ett olycksbådande fall av att spåra iPhone-användare säger företaget att platskontroller faktiskt krävs på grund av de ultrabredbandschips som finns i nyare iPhones.

Se även:

Den ultrabredbandsteknologin i iPhone 11 och iPhone 11 Pro gör det möjligt för telefoner att upptäcka närvaron av andra enheter i närheten – kanske för fildelning. Apple säger att ultra wideband-teknik måste inaktiveras för att följa regler i vissa delar av världen, och platsdata behövs för att avgöra om den kan vara påslagen eller inte.

I ett uttalande till TechCrunch sa en Apple-talesman:

Ultra bredbandsteknik är en industristandardteknik och är föremål för internationella krav som kräver att den stängs av på vissa platser. iOS använder platstjänster för att avgöra om en iPhone finns på dessa förbjudna platser för att inaktivera ultrabredband och följa regler.

Apple tillade: “Hantering av efterlevnad av ultrabredband och dess användning av platsinformation sker helt på enheten och Apple samlar inte in användarplatsdata”.

Det är inte klart varför det tog Apple så lång tid att avslöja vad som är en ganska enkel förklaring. Enligt TechCrunch har företaget också sagt att det i en framtida iOS-uppdatering kommer att införa ett nytt dedikerat växlingsalternativ för funktionen.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares