Apple iPhone 5G kommer! 2020 …

0 Shares

5g smartphone

Ultrasnabb 5G trådlös kommer att förändra världen … så småningom. Det kommer inte bara att störa mobil ISP-affärer, utan också heminternet. Under hela 2019 förväntar jag mig att konsumenterna bombas med 5G-marknadsföring som kommer att sälja den som nästa stora sak. Och ja, den nya standarden kommer att bli ganska bra, men den är ännu inte nödvändig. Du förstår, 5G-infrastrukturen är ännu inte allestädes närvarande, och det kommer inte att vara på länge. Så även om det antagligen kommer att finnas Android-telefoner med höghastighets 5G-modem under 2019, kommer ägare till stor del inte att kunna dra nytta av det.

Enligt en ny rapport från Fast Company kommer Apple att sitta ute med 5G-shenanigans i 2019 och istället vänta på minst 2020 för att lansera iPhone 5G. Vet du vad? Det är väldigt klokt. Fruktlogotypföretaget väljer till synes att vänta tills 5G är värdefullt och inte bara ett marknadsföringsverktyg.

LÄS OCH: De första datorerna med Intels nya 5G-modem kommer fram 2019

Jag är säker på att du undrar, vad skulle skada vara att inkludera ett 5G-modem i en iPhone 2019? Med andra ord, finns det en nackdel med att ha ett sådant modem i telefonen även om konsumenter inte riktigt kan använda det? Men ja. För det första lägger det till kostnad för tillverkningsprocessen, och låt oss vara ärliga, det sista vi behöver är att Apple har en annan anledning att höja iPhone-försäljningspriserna – flaggskeppsmodellerna är redan obscent överprissatta.

LÄS OCH: T-Mobile och Sprint slås samman för att skapa en kundfokuserad 5G-juggernaut

Ännu viktigare är att tidiga 5G-modem sannolikt kommer att bli enorma batteriladdningar, orsaka massiva värmeökningar och potentiellt vara buggiga som fan. Det är smart att sitta på sidan och övervaka situationen på Android innan man introducerar en sådan sak för iPhone-ägare. Låt LG och Samsung köpare vara marsvin!

Enligt Fast Company-rapporten är Intel 5G-modem som Apple planerar att använda helt enkelt inte upp till snus ännu. Modemet blir för närvarande alldeles för varmt. Förhoppningsvis kan Intel producera svalare modemhårdvara 2020 som uppfyller Apples krävande förväntningar.

LÄS OCH: 5G kommer: Så här kan bärare förbereda sig

Är jag upphetsad för 5G? Mycket så. Är jag som iPhone-användare ledsen att jag inte kommer att ha en Apple-smartphone med ett sådant modem 2019? Helvete nej. Uppriktigt sagt, även om Apple väntar till 2021 för att lägga till 5G till iPhone och iPad, skulle det förmodligen inte ha någon betydelse. Låt Android-användaren ha sina skryterätter 2019, för det är allt det verkligen kommer att … skryta. Jag vill hellre OS-uppgraderingar, personligen.

Fotokredit: Shaynepplstockphoto / Shutterstock

0 Shares