Apple iPhone 5s vs HTC One

0 Shares

HTC One har, tills nyligen, varit i topp två eller tre smartphones i världen när det gäller processorkraft. Dess fyrkärniga Qualcomm Snapdragon 600-processor, som körs med 1,7 GHz och 2 GB RAM-minne är en formidabel installation, och endast LG G2 (med en Snapdragon 800) och Samsung Galaxy S4 (med en fyrkärnig Exynos-CPU) är snabbare.

IPhone 5S har ett helt nytt A7-chip (dual-core, 1,7 GHz) som Apple hävdar är dubbelt så snabbt som iPhone 5: s A6-chip. Det kan vara väsentligen biffigare än 5 på papper, men i praktiken kommer du att kämpa för att se skillnaden – till stor del för att 5 redan var så smidig i vardagsbruk. När mer krävande appar dyker upp kommer det att förändras.

Det här är en tuff runda att ringa, för det är svårt att verkligen bedöma hur bra iPhone 5S ‘A7-processor är tills vi ser en ny flotte 64-bitarsappar: spel som Infinity Blade III bör hjälpa till att måla en bild av hur betydelsefulla Apples språng till 64-bitars arkitektur är verkligen. Vissa plattformsriktmärkesappar lägger iPhone 5S framför, men i ral-world-användning är dessa två hals-och-hals.

5S har också en M7-processor som kan mäta rörelse och orientering av telefonen även när den är i viloläge. Det ska göra att 5S kan köra Fitbit-stil hälsospårare hela dagen utan att tömma batteriet för mycket. Sedan finns det Touch ID-fingeravtrycksskannern, vilket gör det lätt att låsa upp iPhone 5S och bör komma till sin rätt när fler appar och tjänster stöder den.

På lagringsfronten erbjuder HTC One 32 GB och 64 GB alternativ, medan iPhone 5S finns i 16 GB, 32 GB och 64 GB. Inte heller har utbyggbart minne.

Vinnare: iPhone 5s (bara)

0 Shares