Apple iPhone 5S vs LG G2

0 Shares

IPhone 5S kanske inte är ett stort steg framåt designmässigt från sin föregångare men det är fortfarande en av de snyggaste och bäst byggda smartphonesna på planeten. Smakfullt, robust aluminium och glas dominerar utsidan och tunnheten och vikten känns precis rätt i din hand. Det är också mindre än de flesta av sina konkurrenter, vilket gör det mer fickvänligt och mycket lättare att använda med en hand än den stora skärmen LG G2.

G2 vaggar en stor, nästan phablet-esque 5.2in skärm, men den smala ramen håller den nere till en ganska hanterbar storlek. Du kommer fortfarande att kämpa för att nå tummen hela vägen för att trycka på en ikon när du håller den med en hand, men den ska bara passa i en byxficka utan att orsaka onödigt obehag. Kroppen är plast och är inte lika lätt för ögonen som iPhone 5S, men den kunde inte anklagas för att känna sig billig. Till skillnad från vissa rivaler (*** host *** Samsung Galaxy S4 *** host ***), knakar eller böjer G2 inte när du ger den en skiftnyckel.

När det gäller intressanta designjusteringar har 5S en humdinger: den safirglasbelagda Touch ID-fingeravtryckssensorn, som låter dig låsa upp telefonen och göra iTunes-köp med din siffra. Bra saker.

G2 har de bakmonterade strömbrytarna och volymknapparna, som först upplevs som gimmicky och, även när du väl är van vid dem, är de mindre praktiska att använda än sidmonterade kontroller. Tack och lov finns det möjlighet att slå på telefonen genom att knacka två gånger på skärmen, vilket kan upptäcka pekinmatning även när G2 sover.

Vinnare: iPhone 5S

0 Shares