Apple iPhone 6 vs HTC One M8: väga in

0 Shares

Apple ökade storleken på sina iPhones i år – du kan välja mellan 4,7-tums iPhone 6 eller 5,5-tums iPhone 6 Plus. Om ett år eller två kommer Tim Cook förmodligen snett att hänvisa till 4-tumsdagarna som en gammal, lite pinsam semesterromans.

Ändå är större skärmar bättre för nästan allt utom att passa i fickan, och som vi redan har sett är iPhone 6 ungefär lika tunn som en 4,7-tums telefon kommer att bli.

Storleken har förändrats, men vissa andra faktorer är ungefär samma som förra året. IPhone 6 använder fortfarande en IPS LCD-panel, och från vad vi har sett hittills ser det fortfarande underbart ut.

HTC One M8 har en något större 5-tums LCD-skärm. Dess paneltyp är SLCD3 snarare än IPS, men teknikerna är så lika i sina effekter att du kan misstänka dem för tvillingar. Sammantaget är M8-skärmen en krackare med stora betraktningsvinklar, färger och (för en LCD) kontrast.

Där de två skiljer sig åt är det i upplösning. Medan Apple kallar den nya iPhone 6-upplösningen Retina HD är det – som de mer cyniska bland er kanske har gissat – marknadsföringsnons.

IPhone 6 har en pixeldensitet på 326ppi – exakt samma densitet som iPhone 5S. Det gör det genom att använda en ganska konstig klingande 1334 x 750 pixel upplösning. Du ser dem inte varje dag.

Vi kommer snart.

HTC: s One M8 har en 1080p-skärm med mycket högre upplösning som erbjuder större pixeldensitet på 441ppi, trots att den har en betydligt större skärm. För de med örnarögon eller ett fall av teknisk pedantri kan denna skillnad vara ganska uppenbar. Men du måste få ögonen ganska nära glaset för att märka det.

Det finns också en skillnad i det glas som dessa telefoner använder. HTC One M8 har gamla gamla Gorilla Glass 3 – används här, där och överallt dessa dagar – medan iPhone 6 har ‘jonförstärkt’ glas.

Detta kan i teorin betyda att det är Gorilla Glass 3 med ett extremt tunt lager av Safir på toppen, men du måste få Tim Cook extremt full, eller ha inkriminerande bilder av Phil Schiller, för att vrida det ur dem. Förhoppningsvis kommer en nedbrytning att berätta sanningen snart.

Det är svårt att ringa detta utan att ha tillbringat en längre period med den nya iPhone, men för tillfället kommer vi att säga att den större storleken och högre upplösning på M8 ger den kanten.

Vinnare: HTC One M8

0 Shares