Apple iPhone 6 vs Samsung Galaxy S5: vägningen

0 Shares

Allt förändras i skärmavdelningen. Med två nya skärmstorlekar kommer iPhone 6 till 4,7 tum i storlek – möjligen den absoluta söta fläcken mellan en större skärmstorlek och ergonimics för alla med mindre händer. Det är inte en safirskärm som förväntat, men Apple skryter med att det är täckt med jonhärdat glas för att undvika fula sprickor.

När det gäller upplösningen är det bara högre än 720p, vilket visar att Apple inte kommer att bli mobbad i pixelkrig av sina rivaler. Det är 1334×750 för att vara exakt och 326ppi – det ursprungliga riktmärket för en Retina-skärm. Först nu kallar Apple det Retina HD. Det är inte bara fler pixlar, vi kan också se fram emot högre kontrast, bredare betraktningsvinklar och mer exakta färger tack vare dubbla domänpixlar.

När det gäller S5 är den 5.1-tums Full AM Super AMOLED-skärmen en av de bästa vi någonsin har sett på. Dess färgåtergivning är oöverträffad, särskilt de svarta svarta, och vid 432ppi är den fortfarande otroligt skarp. Det är också det ljusaste vi har använt utomhus, vilket gör det mer användbart än de flesta på språng.

Vårt enda klagomål? Att behöva dyka in i bildskärmsinställningarna när filmer ser för mättade ut eller hemskärmar ser tråkiga ut i Samsungs lägen – anpassningsskärmen justeras automatiskt beroende på appen men vi slutar ändå att justera den ändå.

Det är nära att ringa men S5-skärmen är större, skarpare och förmodligen ljusare – vi är inte säkra på hur iPhone kan komma nära sina ljusstyrkenivåer. Det kommer att kräva timmar av ögonglobning men för tillfället ger vi den här till Galaxy.

Vinnare: Samsung Galaxy S5

0 Shares