Apple iPhone 8 recension

0 Shares

Så iPhones 8 har funnits en kort stund nu, och vi ville få tid på oss med en innan den blev föråldrad av sin kantlösa överordnade, iPhone X. Alla telefoner, som är 4,7 ″ iPhone 8, 5,5 ″ iPhone 8 Plus och den förvånansvärt snygga iPhone X tillkännagavs alla vid samma Keynote-session, men ändå kom iPhone 8 först på marknaden. Jag var förbryllad över varför Apple till och med skulle bry sig om att släppa iPhones 8, men då regerade åldern på £ 1000-smarttelefonen över oss och det blev klart.

IPhone 8 vid den tiden verkade inte värt det. Men vid närmare granskning finns det några saker som Apple har gjort underbart. Med en titt på den fysiska telefonen har inget förändrats från det äldre huset på iPhone 7 utom baksidan. Hela telefonen är nu gjord av glas vilket är ett försök att driva trådlös laddning till världen. Trådlös laddning, även känd som Qi-laddning, börjar dyka upp överallt: Starbucks-bord, Ikea-möbler och till och med i nyare fordon.

Helglasidén är dock konstig. Även om det är belagt med Gorilla Glass 5, och tänkt att vara tufft, kan jag fortfarande inte skaka den känslan av att en droppe på ett av telefonens hörn kommer att skicka ett hjärtslag genom enheten. Och sedan återigen, en ny resa till din lokala high street reparationscenter för mobiltelefoner för en kostsam reparation. IPhone 7s aluminium bak gick bättre och såg enligt min mening lite trevligare ut när det gäller brott.

Allt du kan förvänta dig när det gäller design finns fortfarande kvar. Den har ett metallband runt utsidan, hemknappen med haptisk återkoppling finns fortfarande i mitten, det finns fortfarande inget hörlursuttag och ramen har sett minimal förbättring sedan lanseringen av iPhone 6 för många år sedan. Eftersom iPhone X kommer att vara med oss ​​snart snart, misstänker jag att det är sista gången som iPhone kommer att följa denna föråldrade design.

Skärmen för en har haft en lite översyn, och medan den fortfarande inte träffar de fullständiga HD-upplösningarna – kommer in på 1334 x 750 – finns det nu vad som kallas TrueTone tar över färgskalan på din skärm. Den har utformats för att anpassa sig till din omgivning. Om du befinner dig i ett svagt upplyst rum sänker telefonen slutligen ljusstyrkan och gör det kallare. Om du befinner dig i den lysande solen kommer ljusstyrkan att stiga och ge en varmare ton. Tekniken som driver skärmen är fortfarande IPS. Jag har ingen aning om varför Apple inte har valt OLED här, eftersom Samsung och LG redan gör det och producerar några underbara telefonskärmar.

Det finns en stor aspekt på var iPhone lyser. Dess Bionic A11-chipsetprocessor och den nyare 12 megapixelkameran. Processorn enligt Geekbench-poäng är den snabbaste på marknaden för tillfället med att den kommer in vid 4210 på en enda kärnprocessor och 10034 på en flerkärnig processor. Om vi ​​jämför det med en Samsung Note 8 kom poängen för en flerkärnprocessor betydligt mindre till 6479. Det är galet. Vem skulle ha trott det. Det är bara synd att det inte finns någon 4K och ingen OLED-teknik. Istället måste vi drabbas av 720p … 2017!

Vi går över till 12 megapixelkameran och vi är imponerade. Parat med A11-chipet fungerar kameran definitivt. Ta den här kameran till en livlig nattklubb som dansar i mitten av rummet, bashad av andra människors axlar, och du kan fortfarande dra av några underbara selfies. Inuti den bakre kameran finns en enda 12-megapixellins med en bländare på f / 1,8. Det är ganska snabbt och tar några riktigt skarpa bilder. Alla foton är automatiskt inställda på HDR som standard och fungerar i de flesta fall. Det var ett par gånger som jag tyckte att saker som röda var lite övermättade efter min smak. Den optiska bildstabiliseringen fungerar bra, och även när du spelar in video kan du få några smidiga pannor.

Det största problemet som denna kamera står inför är i scenarier med svagt ljus. Jag tog några bilder under vad jag skulle kalla tråkigt, och iPhone 8 hade svårt att fokusera på mitt motiv. På de få bilder som faktiskt kom ut okej, det var inte så att fotot var bullrigt, det såg bara inte så skarpt ut eller skarpt nog jämfört med dagsljusfoton.

Videokameran har haft några stora förbättringar. Du kan spela in hela 4K vid 60 fps och till och med full HD 1080p slow motion med 120 fps vilket är otroligt. Det rör inte långsam rörelse för något som en Sony XZ Premium som vi granskade tidigare, men för den skarpa 1080p slomo godheten kan du inte riktigt gå för fel med detta. Augmented Reality fungerade ganska exakt faktiskt och markerar verkligen framtiden för smarta telefoner och AR. Jag känner att detta är Apples tunga tryck på AR-marknaden. Även om appar är ganska begränsade just nu kommer det inte dröja länge innan det finns en hel rad AR-appar tillgängliga. Angry Birds i ditt vardagsrum någon?

Med alla de nya tillägg som den här telefonen har tagit på sig är det svårt att inte rekommendera det över tävlingen. Men med den nya iPhone X så nära nu, säger hälften av mig spara dina öre och gå till en av dem. IPhone 8 kändes bara lite daterad. Vi har sett det tidigare. Ja, det finns en bättre processor och kamera, men med sådana som Samsung som dominerar med sin bezeless S8 borde Apple möjligen ha förändrat designen lite och inte bara klistra en glaspanel på baksidan. Den här telefonen känns verkligen mer som en iPhone 7S än ett helt nytt sortiment. IPhone X är definitivt en framtidens telefon, om du kan tappa priset på £ 1000. Om inte, oroa dig inte. IPhone 8 erbjuder fortfarande tillräckligt för Apple-fanboys att sänka tänderna i. Vi fick den nya iPhone via mobilnätverket Giffgaff, så se till att du går över till deras hemsida för att kolla in deras senaste prissättning.


0 Shares