Apple kan köpa Intels modemverksamhet för 1 miljard dollar redan nästa vecka

0 Shares

Svart iPhone

Apple sägs ha avancerade samtal med Intel i syfte att köpa företagets 5G-modemverksamhet för en siffra uppåt på 1 miljard dollar.

Efter lagliga bråk och bråk med Qualcomm kom Apple slutligen till en överenskommelse med företaget, men nu verkar det som om iPhone-tillverkaren riktar sin uppmärksamhet mot Intel. Affären sägs innehålla en portfölj med patent och personal.

Se även:

Nyheter om de “avancerade samtalen” kommer från Wall Street Journal som citerar personer som är bekanta med saken. Det går på ett sätt att bekräfta en rapport från The Information förra månaden som föreslog att Apple var mycket intresserad av Intels modemverksamhet.

Medan detaljerna i de obekräftade avtalssamtalen är lite tunna, tror man att mer än 1 miljard dollar skulle kunna byta händer, och det kan avslutas redan i nästa vecka – om samtal naturligtvis inte kollapsar.

På kort sikt skulle alla affärer med Intel inte ha någon inverkan på det arrangemang som Apple för närvarande har med Qualcomm, men det betyder att framtida 5G-iPhones sannolikt kommer att ha Intel-modem när produktionen införs internt.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares