Apple kan släppa stöd för iPhone 5, iPad 4 i iOS 10.3.2

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

Apple fokuserar på en 64-bitars framtid för iOS-enheter och programvara. Appar som inte spelar bra med den senaste arkitekturen upphör att stödjas i nästa större version av operativsystemet, medan 32-bitars iPhones och iPads kan få axeln redan i nästa iOS 10-uppdatering.

Hur vet vi det? Tja, Apple gjorde precis den första iOS 10.3.2 beta tillgänglig för utvecklare och den inkluderar inte återställningsbilder för iPhone 5, iPhone 5c och fjärde generationens iPad. Alla dessa enheter stöds av iOS 10.3, som Apple släppte tidigare denna vecka.

Apple tappar vanligtvis stöd för äldre iPhones och iPads i en ny större version av iOS. Förra året, när det introducerade iOS 10, gjorde iPhone 4S inte nedskärningen, och det gjorde inte tredje generationens iPad, den första iPad mini och den femte generationens iPod touch.

Så normalt skulle iPhone 5, iPhone 5c och fjärde generationens iPad bara få start från listan över enheter som stöds med årets släpp av iOS 11 (eller vad det än kommer att kallas), vilket inte förväntas vara officiellt tillgänglig fram till september. (Nästa år kommer detsamma att hända med iPhone 5s och den första iPad Air – och förmodligen andra enheter, som andra generationens iPad mini.)

Det finns fortfarande en chans att Apple kommer att släppa återställningsbilderna någon gång, främst för att företaget inte är en som överraskar sina kunder så. Apple är förutsägbart när det släpper nya produkter och när det slutar stödja äldre. Hur som helst kommer vi att hålla dig uppdaterad med nya utvecklingar.

Fotokredit: Twin Design / Shutterstock.com

0 Shares