Apple kan starta 5G-prövningar

0 Shares

5G mobil

Apple får en start på att testa 5G-mobilnät efter ett nytt beslut i USA.

DSLReports hävdar att iPhone-tillverkaren har beviljats ​​en experimentell licens att börja arbeta på nästa generations nätverk av Federal Communications Commission vakthund

Testerna kommer att genomföras på kortdistansvågspektrum i 28 GHz och 39 GHz-band, som tilldelades av FCC förra året för företag som vill genomföra 5G-test.

“Apple Inc. försöker utvärdera mobillänkprestanda i direktvägs- och flervägsmiljöer mellan basstationssändare och mottagare med hjälp av detta spektrum”, säger applikationen.

På grund av det stora antalet enheter på marknaden i USA och runt om i världen är Apple en stor spelare när det gäller att transportera och överföra mobildata, vilket gör det till en idealisk kandidat att börja testa de nya nätverken.

Företaget ansökte om licens för att börja testa tidigare i år och sade att “dessa bedömningar kommer att ge teknisk data som är relevant för driften av enheter på trådlösa operatörers framtida 5G-nätverk.”

Arbetet borde också innebära att när 5G-tekniken blir utbredd kan nya Apple-mobila enheter kunna bära nätverken från det att de säljs.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Bildkredit: Grå nejlika / Shutterstock

0 Shares