Apple klämmer ner appar som delar platsinformation med tredje part

0 Shares

iPhone X med Apple-logotyp

Apple verkar ha en kraftfullare tillämpning av App Store-policyer som rör delning av platsinformation. Under de senaste dagarna har företaget tagit bort appar som delar platsinformation med tredje part utan samtycke.

Utvecklare av appar som visat sig utnyttja användarnas integritet på detta sätt har fått e-post från Apple. Dessa indikerar att appar har genomgått “omvärdering” och visat sig bryta mot avsnitt 5.1.1 och 5.1.2 i riktlinjerna för granskning av App Store.

Se även:

Som rapporterats av 9to5Mac har appar tagits bort från App Store och utvecklare har fått höra att de måste ta bort “alla koder, ramar eller SDK: er som är relaterade till överträdelsen” innan de kan skickas in igen. Apple varnar för att en kränkande app “överför användarplatsinformation till tredje part utan uttryckligt samtycke från användaren och för icke godkända ändamål”.

Apples riktlinjer säger:

Använd platstjänster i din app endast när det är direkt relevant för funktionerna och tjänsterna som tillhandahålls av appen. Platsbaserade API: er bör inte användas för att tillhandahålla nödtjänster eller autonom kontroll över fordon, flygplan och andra enheter, förutom för små enheter som lätta drönare och leksaker, eller fjärrstyrning av billarmsystem etc. Se till att du meddelar och få samtycke innan du samlar in, överför eller använder platsinformation. Om din app använder bakgrundstjänster, se till att förklara syftet i din app. se riktlinjerna för mänskligt gränssnitt för bästa praxis för att göra det.

Det är inte klart om Apples klämma på appar som bryter mot sekretess på något sätt har samband med den förestående ankomst av GDPR till Europa, eller om den är helt separat.

Bildkredit: Nadir Keklik / Shutterstock

0 Shares