Apple kommer att bygga ett andra datacenter i Danmark

0 Shares

apple-logotyp

Apple har just meddelat att de kommer att bygga sitt andra datacenter i Danmark helt drivet av förnybar energi.

Totalt kommer projektet att kosta 921 miljoner dollar och företaget förväntar sig att dess nya datacenter kommer att börja arbeta under andra kvartalet 2019. Datacentret kommer att vara beläget i Aabenraa i södra Danmark nära den tyska gränsen och kommer att driva hela Apples onlinetjänster över hela Europa, inklusive Siri, Maps, iMessage, iTunes Store och App Store.

Företaget är dock inte ensamt om att besluta att bygga datacenter i Europa. I januari tillkännagav Facebook sina egna planer på att bygga sitt tredje datacenter utanför USA i Danmark.

Den nordiska chefen för Apple, Erik Stannow, betonade det faktum att den nya anläggningen kommer att ta slut på förnybar energi och säger:

“Vi är stolta över att utvidga vår datacenterverksamhet i Danmark och investera i nya källor med ren kraft. Den planerade anläggningen i Aabenraa, som alla våra datacenter, kommer att driva 100 procent förnybar energi från första dagen, tack vare nya rena energikällor vi lägger till. “

Apples första datacenter i Viborg, Danmark kommer att börja arbeta senare i år och företagets andra europeiska datacenter i Athenry, Irland, som tillkännagavs 2015, har ännu inte börjat bygga.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Bildkredit: Novikov Aleksey / Shutterstock

0 Shares