Apple kommer att utbilda USA och Europa om hur man undviker falska nyheter

0 Shares

Apples falska nyheter

Apple har meddelat att det är att stödja initiativ i USA och Europa som syftar till att förbättra mediekunskapen. Syftet är att “uppmuntra kritiskt tänkande och ge studenterna bättre information” genom att lära människor hur man hittar pålitliga källor och undviker falska nyheter.

I USA kastar Apple sitt stöd bakom News Literacy Project (NLP) och Common Sense, medan det i Europa är Osservatorio som kommer att skörda fördelarna med företagets stöd. Alla tre är ideella organisationer som tillhandahåller opartiska, oberoende mediekunskapsprogram.

Se även:

Tim Cook säger att Apple har blivit imponerad av de tre organisationernas arbete: “Nyhetsfärdigheter är avgörande för att upprätthålla en fri press och en blomstrande demokrati, och vi är stolta över att samarbeta med organisationer i frontlinjen för detta arbete”.

Apple News försöker redan använda kvalitativa, pålitliga källor, och nu vill iPhone-tillverkaren förse människor med den kunskap de behöver för att söka efter tillförlitliga nyhetskällor.

Alan C Miller, grundare och VD för NLP, säger:

Vi är tacksamma för Apples åtagande att bekämpa felinformation och upprätthålla kvalitetsjournalistik. NLP har åtagit sig att utrusta nästa generation med kritiska tänkande färdigheter för att urskilja vilka nyheter och annan information att lita på och verktygen för att bli informerade och engagerade deltagare i vårt lands demokrati. Vi välkomnar detta snabba initiativ för att nå vår vision att se nyhetsfärdigheter inbäddade i den amerikanska utbildningsupplevelsen.

Apple har valt att stödja befintliga, etablerade namn i kampen mot falska nyheter snarare än att inrätta ett eget utbildningsprogram. NLP: s virtuella klassrum i Checkology har använts i staterna sedan 2016, medan Common Sense har erbjudit sin läroplan för digital medborgarskap till K-12-skolan under en tid. I Europa har Italiens Osservatorio Permanente Giovani-Editori drivit mediekompetensprojekt i 18 år, både online och offline.

0 Shares