Apple köper automatiseringsverktyget Workflow, justerar några funktioner och erbjuder det gratis till iOS-användare

0 Shares

apple-arbetsflöde

Automationsverktyg som IFTTT fortsätter att vara populära, och som för att bevisa detta har Apple just köpt iOS-appen Workflow. Arbetar på liknande sätt som Automator för macOS, Workflow ger uppgiftsorienterad automatisering till iPhone- och iPad-användare.

Det finns goda nyheter som kompletterar avslöjandet av förvärvet. Apple håller inte bara Workflow igång snarare än att stänga av det, det hänger också på det ursprungliga teamet av utvecklare bakom appen. Ännu bättre, Apple gör Workflow gratis och släpper den tidigare $ 2,99 prislappen.

Finansiella detaljer om arrangemanget har ännu inte offentliggjorts, men Apple har bekräftat för TechCrunch att affären har undertecknats. Företaget är fullt av positiva saker att säga om WorkFlow-appen, “i synnerhet en enastående implementering för VoiceOver med tydligt märkta objekt, tankeväckande tips och dra / släpp-meddelanden, vilket gör appen användbar och snabbt tillgänglig för de som är blinda eller låg- syn.”

Arbetsflödesutvecklaren Ari Weinstein sa:

Vi är stolta över att gå med i Apple. Vi har arbetat nära Apple redan från början, från att starta vårt företag som studenter som deltar i WWDC till att utveckla och starta Workflow och se dess fantastiska framgång i App Store. Vi kan inte vänta med att ta vårt arbete till nästa nivå på Apple och bidra till produkter som berör människor över hela världen.

Just nu erbjuds Workflow för nedladdning i App Store, men det är tänkbart att Apple kommer att leta efter att integrera funktionerna i appen i framtida versioner av iOS.

Guardian noterar att sedan förvärvet har några saker förändrats i appen:

Vissa saker ändras dock aldrig. Efter affären tog en uppdatering av arbetsflödet bort ett antal funktioner som rör kompatibilitet med Googles tjänster. En kartläggningsfunktion byttes för att använda Apple Maps, ett översättningsverktyg ändrades för att använda Microsoft Translate och Workflow kan inte längre användas med iOS-versionen av Google Chrome.

Integrationer med läs-senare-appen Pocket, meddelandetjänster Line och Telegram och minicab-tjänsten Uber har också tagits bort.

Du kan ladda ner Workflow från App Store.

0 Shares