Apple köper ‘Carpool Karaoke’

0 Shares

CarSingKaraoke

När jag köpte min första iPhone någonsin i september 2015 var jag en hård Spotify-användare. Eftersom jag började nytt med att överge Android bestämde jag mig för att prova Apple Music istället. Jag älskade det. Ljudkvaliteten är utmärkt, och de mänskliga kurerade spellistorna är oöverträffade. Även om det inte är perfekt är det mycket tillfredsställande och blir bättre.

Idag gör Apple ett till synes nyfiket köp för att stärka den tidigare nämnda streamingmusiktjänsten – en TV-serie. Även om det kanske låter konstigt, är det faktiskt vettigt eftersom det är musikrelaterat. Du förstår, den är baserad på det väldigt populära segmentet “Carpool Karaoke” från CBS “The Late Late Show”.

Om du inte är bekant, visar showen James Corden som kör runt i en bil. Han plockar upp en kändis – ibland mer än en – och fortsätter att sjunga karaoke med dem. Det låter lite ostlikt, och det är det, men det är också väldigt roligt. Att kliva bort från det trötta och klyschade skrivbordet och soffformatet för lite är ganska uppfriskande.

Trots att segmenten sänds första gången i CBS: s tv-show, kommer dess popularitet verkligen från ett annat medium – YouTube. På den Google-ägda streamingvideoplattformen har Carpool Karaoke fått hundratals miljoner visningar. Som ett bevis på betydelsen av karaoke-skiten var den senaste kändissångaren ingen ringare än First Lady Michelle Obama (se nedan).

Eddy Cue, SVP Internet-programvara och tjänster, säger Apple till Variety följande.

Vi älskar musik och “Carpool Karaoke” firar det på ett roligt och unikt sätt som är en hit för publik i alla åldrar. Det passar perfekt för Apple Music – ger abonnenter exklusiv tillgång till sina favoritartister och kändisar som följer med på resan

Apple har 16-avsnitt av TV-showen grönt upplyst, men det är inte klart hur lång var och en kommer att vara. Det är okänt om det kommer att vara helt karaoke eller blandat med andra saker som intervjuer. En sak är säker, dock kommer James Corden att göra inte vara värd; han kommer dock att ges en producentkredit.

Är du ett fan av Carpool Karaoke? Har Apple gjort ett klokt köp? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: HIRO-Lab / Shutterstock

0 Shares