Apple köper Dark Sky, och det är fruktansvärda nyheter för Android-användare

0 Shares

När ett stort teknikföretag som Apple eller Microsoft köper ett företag kan det antingen gå väldigt bra eller fruktansvärt fel för konsumenterna. Microsofts köp av Wunderlist 2015 var dåligt eftersom Windows-tillverkaren slutade döda den. Apples köp av SoundJam MP 2000 blev dock iTunes och revolutionerade musikindustrin. Som du kan se kan det gå åt båda hållen.

Idag köper Apple den populära väderappen Dark Sky och det verkar vara hemska nyheter. Nej, iPhone-tillverkaren dödar inte helt – den kommer fortfarande att finnas tillgänglig på iOS för tillfället. Tyvärr stänger Apple både Android- och Wear OS-versionerna och lämnar användare av Googles mobila operativsystem utan tillgång till den populära appen.

”Idag har vi några viktiga och spännande nyheter att dela: Dark Sky har gått med i Apple. Vårt mål har alltid varit att förse världen med bästa möjliga väderinformation, att hjälpa så många människor som vi kan hålla oss torra och säkra och att göra det på ett sätt som respekterar din integritet. Det finns ingen bättre plats att uppnå dessa mål än hos Apple. Vi är stolta över att ha möjlighet att nå mycket fler människor, med mycket mer påverkan, än vi någonsin kunde ensam, säger Adam Grossman, The Dark Sky Team.

Android-appen slutar inte fungera omedelbart, eftersom Apple kommer att hålla tjänsten på den plattformen fram till den 1 juli 2020. Och medan iOS-varianten av Dark Sky kommer att fortsätta för tillfället, låt oss vara ärliga, Apple kommer förmodligen att stänga den också – efter att ha integrerat en del av tekniken i sin egen befintliga väderapp, naturligtvis.

Värst av allt kommer Apple att döda Dark Sky API i slutet av 2021 och lämna andra appar som är beroende av det, till exempel Morot, utan tillgång till väderdata. Tack och lov ger det apputvecklare gott om tid att hitta ett alternativ.

Fotokredit: Claire Fraser Photography / Shutterstock

0 Shares