Apple korrigerar Stagefright-liknande sårbarhet på iOS, OS X

0 Shares

apple_store_front

En motsvarighet till Androids Stagefright-sårbarhet har nyligen upptäckts på iOS- och OS X-enheter. Det har sedan dess lappats, och säkerhetsexperter från Sophos uppmanar alla Apple-användare att lappa upp så fort de kan för att skydda sig från den allvarliga bristen.

För dem som inte känner till det, tillät Stagefright (i dess multipla version) en hackare att ta över ett offrets Android-smartphone genom att skicka ett meddelande med en bild eller en videofil. Lång historia kort, det hade något att göra med hur Android hanterade bilder, och nästan alla Android-versioner du kan tänka dig var sårbara (många av dem kan fortfarande vara).

Nu hände en liknande sak på Apples operativsystem, och om du inte vill att din enhet ska tas över av någon, bör du uppdatera ASAP.

“Det verkar som om Stagefright har kommit till Mac och iPhones, efter ett mode”, skriver Sophos Paul Ducklin i ett blogginlägg. Ducklin jämför ImageIO med Googles libstagefright, Androids multimedieprogramvarukomponent som möjliggjorde sårbarheten.

”Vi hör ibland från människor som naivt antar att när de blir riktigt föråldrade, till exempel genom att hålla fast vid Windows XP, blir till och med deras exploaterbara sårbarheter föråldrade och ur modet; inte så här “, tillägger Ducklin.” Även om iOS-skadlig programvara skulle ta över bara din Messaging-app och begränsas av iOS: s sandboxning till endast meddelandedata, kan du ha mycket personlig information på spel “.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares