Apple kunde lägga till betald sökning i App Store

0 Shares

Apple förlorar överklagandet mot det australiensiska varumärkesförbudet

2008 debuterade Apple sin App Store för att hjälpa sina användare att upptäcka, köpa och ladda ner nya appar för sina iOS-enheter.

Medan butiken har sett många justeringar och uppgraderingar genom åren har den ännu inte fått en fullständig översyn. Nu har företaget bildat ett hemligt team för att utforska förändringar i butiken, inklusive en betald sökmodell som kan orsaka uppståndelse bland apputvecklare och hur iPhone- och iPad-användare upptäcker nya appar.

Det hemliga teamet består av 100 anställda och leds av Todd Teresi, som tidigare var ansvarig för iAd. Apple bestämde sig för att minska sin reklamtjänst, varför han arbetar tillsammans med många av sina tidigare kollegor i App Store-projektet.

Hur användare söker efter och upptäcker nya appar har varit en viktig del av App Store-fokus, men en övergång till en betald sökmodell kan göra det bekvämare för iOS-användare att hitta kvalitetsappar med en enkel sökning.

Utvecklare måste betala Apple för att deras appar och spel ska visas högre i App Stores sökresultat. Google har redan implementerat den här funktionen på Android Play Store i sin spelunderkategori. Om en användare söker efter en typ av spel i motsats till en faktisk titel, visas ett annonserat spel först i sökresultaten.

Om Apple bestämmer sig för att implementera den här funktionen kan det vara ett enkelt sätt att öka intäkterna från App Store. Det skulle också ge utvecklare ett enklare om än dyrare sätt att exponera nya målgrupper för sina appar.

Apple har ännu inte helt bestämt sig för att lägga till betald sökning till App Store, men om företaget beslutar att göra det kommer vi sannolikt att höra mer vid dess Worldwide Developer Conference-evenemang i juni.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Bloomua / Shutterstock

0 Shares