Apple lägger till prenumerationsbekräftelse i App Store

0 Shares

Apple-prenumerationsbekräftelse

Apple har lagt till en ny popup för bekräftelse i App Store när användare väljer en prenumeration med Touch ID eller Face ID.

Medan Apple inte har sagt så mycket, ger bekräftelseskärmen användarna en andra chans att gå tillbaka från ett abonnemang. Det hjälper också till att undvika problemet med oavsiktliga registreringar och mildrar appar som försöker lura människor att starta en prenumeration.

Se även:

Nyheten rapporterades först av 9to5Mac efter att en skärmdump delades på Twitter av apputvecklaren David Barnard. När en prenumeration autentiseras antingen med Touch ID eller Face ID, visas ett popup-fönster som säger: “Bekräfta prenumeration. Prenumerationen fortsätter såvida den inte sägs upp i Inställningar minst en dag innan prenumerationsperioden slutar”.

Tweeten från Barnard visar hur bekräftelsen ser ut:

Det har varit klagomål under en tid från användare som av misstag har registrerat sig för prenumerationer. Apple har implementerat det nya systemet som en serveruppdatering, så det finns inget behov av att uppdatera iOS för att se nyttan, och det är något som det är tillgängligt för alla versioner av operativsystemet.

Bildkredit: David Barnard

0 Shares