Apple lämnar iOS 10-kärnan okrypterad … för att öka säkerheten

0 Shares

apple_store_front

Varje ny version av iOS väntar ivrigt och på sin Worldwide Developer Conference (WWDC) presenterade Apple en förhandsgranskning av iOS 10. Mycket har gjorts av de nya funktionerna, men utvecklare som undersöker operativsystemet gör en överraskande upptäckt. Kärnan i iOS 10 är okrypterad.

I det nuvarande klimatet av säkerhetsmedvetenhet kan detta verka som något ovanligt beslut. Men Apple säger att förändringen har gjorts för att förbättra prestanda, och det kan till och med hjälpa till öka säkerhet.

I ett uttalande till TechCrunch försökte Apple lugna rädslan för de integritetsmässiga konsekvenserna av att lämna kärnan okrypterad. En talesman sa: “Kärncachen innehåller inte någon användarinformation, och genom att kryptera den kan vi optimera operativsystemets prestanda utan att kompromissa med säkerheten”.

Medan det tidigare beslutet att kryptera denna del av operativsystemet verkar förnuftigt, har utvecklare och säkerhetsforskare lämnats i mörkret. Det har gjort det svårare att upptäcka säkerhetsfrågor och detta är potentiellt farligt. Förhoppningen är att genom att lämna kärnan okrypterad kan säkerhetsfel identifieras och åtgärdas snabbare än någonsin tidigare.

Förutom möjligheten att öka säkerheten, ger kärnan kala också utvecklare en sällsynt inblick i det inre arbetet i iOS. Den nya nivån av öppenhet gör det också möjligt för Apple att ärligt svara på alla frågor som människor kan ha om bakdörrar från regeringen till sina produkter – eller utvecklare kan bara leta efter sig själva.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares