Apple lanserar batteribyteprogram för iPhone 6s-telefoner med avstängningsproblem

0 Shares

iPhone 6s

Apple har lanserat sitt andra reparationsprogram i snabb följd, den här gången med fokus på iPhone 6s-telefoner som drabbas av oväntade avstängningar. Programmet kommer att se batterier bytas ut i ett antal drabbade telefoner.

Programmet för batteribyte kommer varmt på klackarna i ett reparationsprogram för iPhone 6Plus-telefoner som drabbats av “beröringssjukdom”. Apple betonar att batteriproblemen inte är en säkerhetsfråga, som vi ser med Samsung Galaxy Note7, och rekommenderar kunder med problematiska telefoner hur man får reparation.

Programmet för batteribyte är i drift över hela världen och Apple erbjuder återbetalning till alla som redan har betalat för att byta batteri. Som med andra sådana återkallelser eller reparationsprogram uppmanas iPhone-ägare att ta sina telefoner till en Apple-butik eller ett auktoriserat reparationscenter. Företaget säger:

Apple har bestämt att ett mycket litet antal iPhone 6s-enheter oväntat kan stängas av. Detta är inte ett säkerhetsproblem och påverkar endast enheter inom ett begränsat serienummer som tillverkades mellan september och oktober 2015.

Om du har upplevt det här problemet, besök en Apple-butik eller en auktoriserad Apple-tjänsteleverantör och kontrollera enhetens serienummer för att bekräfta berättigande till batteribyte utan kostnad.

Medan de nya batterierna kommer att tillhandahållas kostnadsfritt – komplett med tre års garanti – varnar Apple: “Om din iPhone 6s har några skador som t.ex. en sprucken skärm som försämrar utbytet av batteriet, måste problemet vara löst före batteribyte. I vissa fall kan det vara en kostnad för reparationen “.

Läs mer på supportsidan för iPhone 6s Program för oväntade avstängningsproblem.

0 Shares