Apple lanserar dyra 16-tums MacBook Pro komplett med Magic Keyboard

0 Shares

16-tums MacBook Pro

Apple har äntligen lanserat sin 16-tums MacBook Pro efter en till synes oändlig rad rykten och spekulationer.

Förutom storleken på 6K-skärmen finns det flera anmärkningsvärda funktioner i denna nya “pro notebook” – sex högtalare och tre mikrofoner för professionellt ljud och ett magiskt tangentbord med saxknappar. Prissättningen för den bärbara datorn börjar vid 2 399 $, men en fullastad modell ger dig tillbaka otroliga 6 099 $.

Se även:

Den nya 16-tums MacBook Pro ersätter 15-tumsmodellen. Retina-skärmen har en upplösning på 3072 x 1920 (226ppi), 500 nit och en minskad ramstorlek. Det nya magiska tangentbordet döljer den problematiska fjärilsdesignen, med Apple istället för en saxmekanism med 1 mm färd. Det finns en Touch Bar samt Touch ID, och Apple hävdar att det erbjuder den “bästa skrivupplevelsen någonsin på en Mac-bärbar dator”.

Processorn är en nionde generationens Intel Core-affär med upp till 8 kärnor (med hastighet upp till 5 GHz i Turbo Boost), och – beroende på hur mycket du är villig att spendera – kan du njuta av upp till 64 GB minne och upp till 8 GB VRAM. Det finns ett 100Wh batteri som kan hålla maskinen igång i upp till 11 timmar, och lagring på upp till 8TB är tillgänglig. Den bärbara datorn väger 2 kg. Trots att den faktureras som en “pro” -enhet har den bara Wi-Fi 5 snarare än Wi-Fi 6.

Apple jämför den nya 16-tums MacBook Pro med den snabbaste fyrkärniga 15-tums MacBook Pro för att påpeka fördelarna och förbättringarna:

Musikproducenter kan spela upp massiva multispårprojekt med upp till 2,1 gånger fler Amp Designer-plugin-program i Logic Pro X. Forskare och forskare kommer att dra nytta av 2,1 gånger snabbare simulering av dynamiska system i MATLAB. Utvecklare som använder Xcode kan sammanställa kod upp till 1,8 gånger snabbare. Fotografer kan tillämpa komplexa redigeringar på fotografier 1,7 gånger snabbare i Photoshop.

Tom Boger, Apples chef för produktmarknadsföring för Mac och iPad säger:

Våra proffskunder berättar att de vill att deras nästa MacBook Pro ska ha en större skärm, snabba prestanda, det största möjliga batteriet, det bästa bärbara tangentbordet någonsin, fantastiska högtalare och stora lagringsutrymmen, och 16-tums MacBook Pro levererar av det och mer. Med sin lysande 16-tums Retina-skärm, 8-kärniga processorer, nästa generations prografik, ännu bättre termisk design, nytt Magic Keyboard, ljud med sex högtalare, 100Wh batteri, upp till 8 TB lagringsutrymme och 64 GB snabbt minne, 16-tums MacBook Pro är världens bästa pro-bärbara dator.

Du kan ta reda på mer och beställa en 16-tums MacBook Pro över på Apples webbplats.

0 Shares