Apple lanserar en ny sekretesssida och avslöjar allt om Face ID

0 Shares

iPhone X Face ID

Apple har lanserat en förnyad sekretesssida som förklarar att dess produkter är “utformade för att skydda din integritet.” På sidan beskrivs integritet som “en grundläggande mänsklig rättighet” och förklarar integritetsfunktionerna för appar, Siri, Apple Pay och Touch ID.

Företaget beskriver inte bara hur det skyddar personuppgifter med kryptering, utan också hur det svarar på statliga och juridiska begäranden om data. Apple har dessutom publicerat ett papper som går i detalj om hur Face ID-funktionen på iPhone X fungerar – och avslöjar dess begränsningar.

Se även:

Den sexsidiga säkerhetsguiden för Face ID går in i några detaljer om hur tekniken fungerar och gör det tydligt att data som rör användarnas identitet bara lagras på handenheten och aldrig överförs till molnet. Apple avslöjar hur Face ID uppdaterar sig med algoritmer för att förbättra chansen att känna igen dig även om ditt utseende förändras något:

För att förbättra upplåsningens prestanda och hålla jämna steg med de naturliga förändringarna i ditt ansikte och utseende förstärker Face ID sin lagrade matematiska representation över tiden. Vid framgångsrik upplåsning kan Face ID använda den nyligen beräknade matematiska representationen – om dess kvalitet är tillräcklig – för ett begränsat antal ytterligare upplåsning innan data slängs. Omvänt, om Face ID inte känner igen dig, men matchningskvaliteten är högre än ett visst tröskelvärde och du omedelbart följer felet genom att ange ditt lösenord, tar Face ID ytterligare en inspelning och förstärker sina registrerade Face ID-data med den nyligen beräknade matematiska representationen. Denna nya Face ID-data kasseras efter ett begränsat antal upplåsning och om du slutar matcha mot det. Dessa förstärkningsprocesser gör det möjligt för Face ID att följa upp dramatiska förändringar i ditt ansiktshår eller smink, samtidigt som falsk acceptans minimeras.

Det tekniska dokumentet belyser också begränsningarna för Face ID – särskilt att unga användare och syskon kan vara problematiska:

Sannolikheten för en falsk matchning är annorlunda för tvillingar och syskon som ser ut som du och bland barn under 13 år, eftersom deras distinkta ansiktsdrag kanske inte har utvecklats helt. Om du är orolig för detta rekommenderar vi att du använder ett lösenord för att autentisera.

Gå över till Apples sekretesssidor för att ta reda på mer, samt sidan för Face ID-support och tekniskt dokument.

0 Shares