Apple lanserar gratis reparationsprogram för ‘No Service’ iPhone 7 bug

0 Shares

iPhone 7 Rose Gold

Apple har lanserat ett nytt reparationsprogram riktat till iPhone 7-användare som har problem med “Ingen tjänst”. Apple säger att berörda modeller som såldes sedan september 2016 kommer att repareras gratis.

Företaget förklarar att No Service-buggen bara påverkar ett “litet antal” telefoner, och det orsakas av en misslyckad komponent på huvudlogikkortet. Så vilka telefoner är täckta, och hur ska du göra anspråk på din gratis reparation?

Apple säger att de problematiska iPhone 7: erna såldes i Kina, Hongkong, Japan, Macao och USA mellan september 2016 och februari 2018. De specifika modellnumren är A1660, A1780 och A1779 och alla vars telefon visar “Ingen tjänst” meddelande även när signalen är tillgänglig får kontakta närmaste Apple-auktoriserade tjänsteleverantör, Apple Retail Store eller Apples tekniska support. Apple betonar att iPhone 7-ägare inte ska kontakta sin mobiloperatör.

I ett uttalande på sin supportwebbplats säger företaget:

Apple har bestämt att en liten andel av iPhone 7-enheterna kan visa “Ingen tjänst” i statusfältet (även om mobiltäckning är tillgänglig) på grund av en komponent som har misslyckats på huvudlogikkortet.

Dessa berörda enheter tillverkades mellan september 2016 och februari 2018 och såldes i Kina, Hongkong, Japan, Macao och USA. Se nedan för iPhone 7-modellnummer som omfattas av detta program.

Om din enhet uppvisar det symptom som beskrivs ovan reparerar Apple din enhet utan kostnad. Din iPhone kommer att granskas före någon tjänst för att verifiera att den är berättigad till detta program. Detta program gäller endast iPhone 7.

Apple kommer att kontakta kunder via e-post som kan ha betalat för en reparation med anknytning till denna fråga för att ordna med ersättning. Om du tror att du har betalat för en reparation som har samband med det här problemet och inte har fått ett e-postmeddelande från Apple slutet av mars 2018, vänligen kontakta Apple.

Eventuella befintliga problem – t.ex. en sprucken skärm eller annan skada – måste åtgärdas (och betalas för) innan problemet med No Service kan åtgärdas. Apple påpekar att programmet inte förlänger standardgarantitäckningen för iPhone 7.

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares