Apple lanserar iPhone 8 och iPhone 8 Plus med A11 Bionic-chip

0 Shares

8plus_and_8_glass_back

Idag tog Apple av sig den efterlängtade iPhone 8 och iPhone 8 Plus – vilket Apple säger förbättrar allt om iPhone. Telefonerna finns i silver, rymdgrå och guld och har glas på framsidan och baksidan och är förseglade för vatten- och dammbeständighet.

Kroppen är byggd av en anpassad aluminiumlegering och glaset har en sju-lagers färgprocess. Utseendet är viktigt, men vad som händer inuti spelar också roll. Apple hävdar att detta är den första smarttelefonen som är designad för AR, med hjälp av nya gyroskop och accelerometer samt det nya A11 Bionic-chipet – det “kraftfullaste chipet någonsin i en smartphone”.

Den sexkärniga processorn har en 64-bitars design och klämmer i 4,3 miljarder transistorer. Det är 25 procent snabbare än sin föregångare med sina två prestandakärnor, medan fyra högeffektiva kärnor är 7 procent snabbare. Det finns också en hastighetsförbättring med en 30 procent snabbare GPU.

Det finns trådlös laddning tack vare glasets baksida, liksom LTE Advanced och BT 5.0. Den nya iPhone använder Qi-standarden, så det finns många tillbehör som fungerar med den.

IPhone 8 har en 4,7-tums skärm, medan iPhone 8 Plus ser detta hoppa till 5,9 tum. Skärmarna har uppdaterats med True Tone som anpassar sig till omgivande ljus och det finns också förbättrad färgnoggrannhet och integrerad 3D Touch. Båda modellerna har uppdaterade stereohögtalare som är 25 procent högre och erbjuder djupare bas.

iPhone8Plus_color_selection

Icke-Plus-modellen har en 12MP-kamera med djupare pixlar och bättre färger och släpper in 83 procent mer ljus. Det finns också optisk bildstabilisering för att förhindra vackling. IPhone 8 Plus har dubbla 12MP-sensorer med f1.8- och f2.8-bländare.

Båda modellerna har ett nytt porträttbelysningsläge som gör att du kan tippa med ljusinställningar medan du komponerar ett skott och efter att du tagit det. Apple gör en poäng att säga att de ändringar som gjorts här inte är filter utan ljuseffekter i realtid. Kamerorna kan skjuta 4K med 60 fps, och det finns också ett 1080p 240 fps slow motion-läge.

iPhone8plus_and_iPhone8_front

IPhone 8 64GB-modellen ger dig tillbaka $ 699, och det finns också en 256 GB-modell tillgänglig. IPhone 8 Plus har samma två storlekskonfigurationer, från $ 799.

Förbeställningar börjar den 15 september och kommer att finnas tillgängliga den 22 september. IOS 11 kommer att vara tillgänglig för alla den 19 september.

0 Shares