Apple lanserar iPhone-skärmfixning av Horizon Machines till hundratals tredjepartsverkstäder

0 Shares

apple-horizon-maskin-iphone-reparation

En av de svaga punkterna på iPhone – som nästan vilken annan smartphone som helst – är skärmen. Allt som krävs är ett fall på en hård yta och du kan befinna dig i en splittrad stad. Att få en ersättningsskärm är enkelt nog, men om du åker till en Apple-butik kan du upptäcka att du väntar lite.

Allt detta håller på att förändras, eftersom Apple är inställd på att installera officiella skärmfixering Horizon Machines i cirka 400 reparationscenter från tredje part runt om i världen, inklusive Best Buy i USA. Flytten kommer att innebära att tredje part nu kan reparera iPhone-skärmar utan att ogiltiga garantier.

Nyligen har åtta amerikanska stater lanserat en “rätt att reparera” -räkning i ett försök att öppna upp fler reparationer i tredje parts försäljningsställen, men Apple insisterar på att beslutet att installera Horizon Machines inte är relaterat till detta. Företaget tillät Reuters att fotografera skärmreparationsmaskinen, en enhet som den tidigare hade varit mycket skyddande mot och aldrig hade bekräftat att den fanns.

Efter att ha fått en sällsynt visning av maskinerna i aktion kunde Reuters beskriva dem i drift:

I det kavernösa, starkt upplysta laboratoriet målat i Apples signatur mousserande vitt skurade två labtekniker klädda i T-shirts, shorts och tennisskor mellan raderna av långa vita metallbord fyllda med testutrustning.

Dussintals Horizon Machines kantade borden. Förhållandena, grå metalllådor i storlek på en mikrovågsugn med en svängbar fönsterlucka, varierar något i form beroende på vilken iPhone-modell de reparerar. Apple skulle inte säga var maskinerna tillverkades eller av vem.

I ett mindre träningsrum lade en tekniker ut verktygen som Apple använder för att fixa iPhone-skärmar: speciella skruvmejslar för iPhones fem- och tre-flikiga skruvar, en anpassad sugkopp för att lossa skärmen utan att riva de känsliga bandkablarna bakom den, och ett tryck för att pressa iPhone 7s för att säkerställa vattentätning.

När den nya skärmen är monterad går iPhone in i Horizon Machine, vilket gör att Apples programvara kan kommunicera med den nya hårdvaran. Under loppet av 10 till 12 minuter pratar maskinen med telefonens operativsystem för att para ihop fingeravtryckssensorn med telefonens hjärna.

Medan det utvecklas, stänger ett mekaniskt finger skärmen på flera ställen för att testa den beröringskänsliga ytan. Maskinen finjusterar också skärmen och programvaran för att matcha originalets exakta färger och kalibrering.

Apple styrde utrullningen av maskinerna förra året, och det finns redan en handfull utanför Apple Stores. Under de närmaste månaderna kommer Horizon Machines att ta sig till 200 av Apples 4800 auktoriserade tjänsteleverantörer. I slutet av 2017 är målet att öka detta antal till 400.

Bildkredit: REUTERS / Stephen Lam

0 Shares