Apple lanserar kostsamt reparationsprogram för iPhone 6 Plus ‘touch-sjukdom’

0 Shares

iphone_6_plus_camera

IPhone 6 Plus så kallade “touch-sjukdom” har varit känt sedan länge, men Apple har bara precis kommit igång med att starta ett reparationsprogram – Multi-Touch Repair Program för iPhone 6 Plus.

Men förutom att ta sin söta tid att komma runt för att ta itu med problemet, är Apple inställd på att uppröra ett stort antal användare genom att ta ut dem $ 149 för privilegiet.

Reparationsprogrammet kommer att pågå i fem år från och med försäljningsdatumet för iPhone 6 Plus, men det bör inte ses som ett sätt att reparera en sprucken skärm samtidigt. Apple laddar inte bara kunden för att åtgärda problemet, utan också bara vill jobba på iPhones vars “skärm inte är sprucken eller trasig”. Ekonomisk ersättning är också tillgänglig för alla som redan har fixat sin telefon till större kostnad.

Startar Multi-Touch Repair Program för iPhone 6 Plus, säger Apple:

Apple har bestämt att vissa iPhone 6 Plus-enheter kan uppvisa problem med skärmflimmer eller Multi-Touch efter att ha tappats flera gånger på en hård yta och sedan åstadkommit ytterligare stress på enheten.

Om din iPhone 6 Plus uppvisar de symtom som anges ovan, fungerar och skärmen inte är sprucken eller trasig, reparerar Apple din enhet till ett servicepris på $ 149.

Apple kommer att kontakta kunder som kan ha betalat för en servicereparation i samband med detta problem antingen via Apple eller en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör för att ordna ersättning. Om du inte har kontaktats men betalat för en reparation som du anser var relaterad till detta problem, vänligen kontakta Apple.

Återbetalningsbeloppet motsvarar skillnaden mellan det pris du betalade för den ursprungliga tjänsten till din iPhone 6 Plus och servicepriset på $ 149.

0 Shares