Apple lanserar ny webbplats för öppenhetsrapport som visar regeringens dataförfrågningar från hela världen

0 Shares

Apples webbplats för öppenhetsrapport

De senaste åren har teknikföretagen varit under ökad press för att vara mer transparenta om de begäranden om data de får från globala regeringar. Företag som Microsoft, Google och Facebook publicerar regelbundna transparensrapporter, och Apple är inte annorlunda.

Nu har företaget lanserat en ny webbplats för öppenhetsrapport som gör det ännu lättare att tråla genom dess tvååriga publikation och se hur många dataförfrågningar som har utfärdats av olika regeringar.

Se även:

Medan tidigare rapporter har varit svåra att bläddra i dokument som det var svårt att söka igenom, gör den nya webbplatsen det enkelt att hämta in data och lättare att göra jämförelser mellan länder. Ett enkelt par rullgardinsmenyer gör det möjligt att ange ett datumintervall och ett land du vill veta om, och du kommer att få siffror om antalet “enhet”, “finansiell identifierare”, “konto” och “akuta” dataförfrågningar har tagits emot.

Det är fortfarande möjligt att klicka igenom och se en traditionell, statisk rapport för enskilda länder, men de nya interaktiva elementen gör all information mycket lättare att navigera.

Bläddra snabbt igenom siffrorna och du kan se att det har skett något av en ökning av regeringens begäran om data – cirka 9 procent sedan den senaste transparensrapporten. Naturligtvis finns det en gräns för precis vad Apple avslöjar i rapporterna, men det är värt att ta en titt ändå.

Kolla in hela rapporten på Apples nya webbplats för öppenhetsrapport.

0 Shares