Apple lanserar oberoende reparationsleverantörsprogram

0 Shares

Apple-produkter är väldigt elegant designade, men de är inte kända för att vara hållbara, och de är inte heller felfria. Till exempel hade min iPhone 8 Plus döda pixlar ur lådan – jag var tvungen att få en skärmkorrigering omedelbart. Senare utvecklade min MacBook Pro – som jag sedan har sålt – en skärmfel på egen hand. Det finns otaliga människor som också har tappat sina Apple-enheter (även från låga höjder) och fått den jävla sak. Apple-saker kan vara ganska ömtåliga.

Så, ja, att äga en Apple-produkt betyder att du ibland måste besöka Apple Store för att få det fixat. Om du inte har Apple Care och telefonen inte är garanti, kan det vara en mycket dyr affär. För att inte nämna, många människor bor inte nära en fysisk Apple Store. För att antingen spara pengar eller på grund av geografiska ändamål vänder de sig till reparationstjänster från tredje part.

Nu rekommenderar jag inte att du gör det såvida du inte är desperat. Det är alltid bättre att låta Apple reparera din enhet. Varför? För det första vill du verkligen lita på din dyra enhet till någon kille i ett köpcentrum eller en slumpmässig butik? Men också, rätt eller fel, Apple har en tendens att rynka pannan på obehöriga reparationer och användning av delar från tredje part. Det har förekommit situationer där iPhone-smartphones inte fungerar som ett resultat efter en iOS-uppdatering. Senast blockerade företaget sin batteristatistikfunktion när ett inofficiellt batteri upptäcks. I slutändan borde du hantera Apple direkt spara lite sorg.

Tack och lov börjar Apple äntligen inse att vissa människor vill besöka en lokal verkstad. Idag tillkännager det ett nytt program för oberoende reparationsleverantörer. Detta gör det möjligt för oberoende verkstäder att bli auktoriserade att utföra officiella reparationer med legitima Apple-delar.

“Under det senaste året har Apple lanserat en framgångsrik pilot med 20 oberoende reparationsföretag i Nordamerika, Europa och Asien som för närvarande erbjuder äkta delar för reparationer. Dagens tillkännagivande följer Apples senaste stora utvidgning av sitt auktoriserade servicenätverk till varje Best Buy-butik. i USA, vilket tredubblar antalet amerikanska AASP-platser jämfört med för tre år sedan, säger Apple.

Företaget säger vidare: “Det kostar inget att gå med i Apples oberoende reparationsprogram. För att kvalificera sig för det nya programmet måste företagen ha en Apple-certifierad tekniker som kan utföra reparationerna. Processen för certifiering är enkel och kostnadsfri. Kvalificerade reparationsföretag får Apple-äkta delar, verktyg, utbildning, reparationsmanualer och diagnostik till samma kostnad som AASP. “

Jeff Williams, Apple COO, ger följande uttalande.

För att bättre möta våra kunders behov gör vi det enklare för oberoende leverantörer i hela USA att utnyttja samma resurser som vårt Apple-auktoriserade tjänsteleverantörsnätverk. När en reparation behövs ska en kund ha förtroende för att reparationen görs rätt. Vi tror att den säkraste och mest tillförlitliga reparationen hanteras av en utbildad tekniker med originaldelar som är korrekt konstruerade och noggrant testade.

Även om det är coolt att det här programmet inte kostar något, har många butiker inte den Apple-certifierade tekniker som krävs. Med andra ord är det lite otrevligt att antyda att få godkännande är en promenad i parken för små butiker. Jaja. Åtminstone vissa butiker och deras kunder bör se en fördel med detta program. Mig? Jag håller mig till Apple Store, tack så mycket.

0 Shares