Apple låter dig nu gåva köp i appen

0 Shares

App Store-ikonen

Det har varit möjligt under en tid att ge iOS-appar till andra i gåva, men du har inte kunnat göra detsamma med köp i appar.

Men nu, om du vill köpa innehåll i appen som en julklapp för vänner eller familj (vilket större tecken på tillgivenhet, va ?!) kan du göra det. Apple har ändrat sina riktlinjer för granskning av App Store som ger utvecklare möjlighet att möjliggöra presentköp av köp i appar.

Se även:

Även om Apple inte har gett detaljer om hur presentappning i appen kommer att fungera, avslöjas alternativet i en uppdaterad version av riktlinjerna för granskning av App Store. Ändringen – som upptäcks av MacRumors – lyder: “Appar kan möjliggöra present av objekt som är berättigade till köp i appen till andra. Sådana gåvor får endast återbetalas till den ursprungliga köparen och får inte bytas ut”.

För närvarande går presentationen av appar via App Store, men det är inte klart hur presentköp i app kommer att hanteras. Det kan vara så att detta också görs via App Store, men det finns också chansen att ett gränssnitt kan göras tillgängligt för utvecklare att integreras i sina appar.

Bildkredit: hilalabdullah / Shutterstock

0 Shares