Apple låter dig nu tipsa utvecklare via köp i appen – och krämer lite av toppen för sig själv

0 Shares

äppeltips

Om du är särskilt förtjust i en app kan du känna att du uppskattar utvecklaren genom att kasta lite pengar i deras riktning. Apple gör det nu möjligt genom att tillåta vippning från appar som använder köp i appen.

Det här är bra nyheter för utvecklare som tidigare hade upptäckt att Apple slår ner på tippning, men det är också goda nyheter för Apples ekonomi. Uppdaterad App Store-policy tillåter utvecklare att möjliggöra deponering i appen, och Apple tar 30 procents provision för detta privilegium.

Tippningsalternativet är inte den enda ändringen i de nya App Store-policyerna. Appnamn är nu begränsade till 30 tecken – ned från 50 – och dessa förkortade titlar kan nu kompletteras med en undertext. Andra ändringar inkluderar att utvecklare måste använda Apples eget API för att be användarna att ge betyg utan att lämna en app, och skärmdumpar kan nu inkludera textöverlagringar.

Den nya policyn för tips lyder:

Om du vill låsa upp funktioner eller funktioner i din app (som exempel: prenumerationer, valutor i spelet, spelnivåer, tillgång till premiuminnehåll eller låsa upp en fullständig version) måste du använda köp i appen. Appar kan använda köpvalutor i appen för att göra det möjligt för kunder att “tippa” leverantörer av digitalt innehåll i appen. Appar får inte innehålla knappar, externa länkar eller andra handlingsanrop som leder kunder till andra inköpsmekanismer än IAP.

I vissa delar av världen – särskilt Kina – har tippning genom appar blivit mycket populärt. Det återstår att se om det kommer i andra delar av världen med Apple-användare.

Bildkredit: Danialfauzi / Shutterstock

0 Shares