Apple meddelar borttagningsmeddelande efter att iBoot-källkod läcker till GitHub

0 Shares

Silver iPhone 8 på låda

Källkoden för iOS bootloader iBoot har läckt ut till GitHub, vilket uppmanar Apple att utfärda ett DMCA-borttagningsmeddelande.

Även om källkoden är för iOS 9.3 och ett par år gammal verkar det vara den verkliga affären och skulle fortfarande orsaka något av huvudvärk för Apple. Kopior av koden har cirkulerat online trots meddelandet om borttagning, och oro är att den kan användas för att utnyttja iOS med skadlig kod.

Se även:

Källan till läckan är ännu inte känd, men det har helt klart fått Apple att rilla. Även om Apple bara har utfärdat ett meddelande om borttagning, tror man att källkoden faktiskt gjordes tillgänglig på Reddit för ungefär fyra månader sedan. Sociala medier och webbplatser är nu fyllda med länkar till speglar för att ladda ner koden.

Apple säger ingenting om läckan, men DMCA märker allt annat än att läckan är av legitim kod. Om du försöker komma åt GitHub-förvaret i fråga hälsas du av följande meddelande:

Förvaret är inte tillgängligt på grund av DMCA-borttagning.

Förvaret är för närvarande inaktiverat på grund av ett DMCA-meddelande om borttagning. Vi har inaktiverat allmänhetens tillgång till förvaret. Meddelandet har publicerats offentligt.

Om du är förvarets ägare och tror att ditt förvar har inaktiverats på grund av misstag eller felidentifiering har du rätt att göra en bestridande och få återförvaret återställt. Våra hjälpartiklar ger mer information om vår DMCA-policy för avlägsnande och hur man gör ett bestridande. Om du har några frågor om processen eller riskerna med att göra ett bestridande, föreslår vi att du konsulterar en advokat.

De som har tittat på koden säger att den innehåller “systemkod på låg nivå skriven i 32 och 64-bitars armmontering, drivrutiner, intern dokumentation, operativsystemsverktyg och byggverktyg”, och medan det är möjligt att en del av koden är fortfarande används är det osannolikt att läckaget utgör för mycket av ett säkerhetshot.

Bildkredit: mama_mia / Shutterstock

0 Shares