Apple medger att Mac Pro misslyckas, kommer att omforma datorn

0 Shares

makrofunktion

Tillbaka 2013 släppte Apple en till synes revolutionerande stationär dator – den cylindriska Mac Pro. Det var vackert och kraftfullt, även om det liknade en soptunna. Problemet? Apple försummade datorn och lät den stagnera. Sedan 2016 släppte den nya MacBook Pro-bärbara datorer, men många yrkesverksamma pannade enheten för att vara underdriven. I slutändan verkade det som om Apple inte brydde sig om proffs.

Inte så fort. Apple bryr sig inte om proffs? Hädelse. Det är sant att företagets vinster till stor del inte kommer från “Pro” -maskiner idag, men det har historiskt tillgodosett kreativa proffs, såsom hardcore-fotografer, videografer och designers. Idag delar John Gruber från Daring Fireball en intressant intervju med Phil Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing, som tappar en bombskal – Mac Pro får en redesign! Företaget vill till och med släppa en ny dedikerad skärm – en bra idé efter LG-skärmens fiasko.

“När det gäller Mac Pro är vi i färd med det vi kallar” helt ompröva Mac Pro. ” Vi jobbar med det. Vi har ett team som arbetar hårt med det just nu och vi vill arkitektera det så att vi kan hålla det fräscht med regelbundna förbättringar och vi är fast beslutna att göra det till vårt högsta, höga genomströmningsskrivbordssystem, designat för våra krävande proffskunder “, säger Schiller.

Apple medger överraskande misslyckande – ett out-of-character-drag för iPhone-tillverkaren – och kommer att gå tillbaka till ritbordet med skrivbordet, eftersom det har misslyckats med att hålla Mac Pro regelbundet uppdaterad. Det finns en stor fångst – den släpps inte i år.

Den befintliga Mac Pro kommer dock att få mindre specifikationsökningar i år. Xeon-processorerna får ytterligare kärnor, medan AMD-grafikkorten också stöter på. Dessutom planerar Apple att släppa nya iMac-datorer av professionell kvalitet i år.

Det faktum att den nya Mac Pro inte kommer att debutera 2017 är helt hjärtskärande. Vissa yrkesverksamma som är beroende av macOS för att få jobb har väntat på en uppdatering – 2018 kommer att kännas som för alltid. Under tiden kommer vissa Mac-trogna att börja titta på Windows 10-maskiner, vilket kan vara kraftfullare och billigare. Surface Studio ser förmodligen mycket attraktiv ut för vissa kreativa macOS-användare.

Den mindre specifikationsändringen som kommer till Mac Pro i år är till stor del obetydlig. Med det sagt kommer det att vara intressant att se vad Apple har planerat för professionella iMac-datorer. Kom ihåg folk, det finns olika grader av “professionell”, så en uppgraderad allt-i-ett kan tillgodose vissa behov.

Apples brist på uppmärksamhet mot Mac Pro och det professionella segmentet har varit en besvikelse, men designen av datorn i efterhand var förmodligen ett misstag. Det var form över funktion – en kritik mot nya MacBook Pro också. Även om estetik är viktigt måste vi komma ihåg att datorer är verktyg före någonting. Förhoppningsvis kommer den nydesignade Mac Pro att göra professionella macOS-användare nöjda.

0 Shares