Apple misslyckas med att stoppa grupptalan om problematiska MacBook-fjärilstangentbord

0 Shares

Apple Store tecken

Apple har misslyckats i ett försök att blockera en stämningsansökan som väckts mot den av en kund som hävdade att företaget dolde den problematiska karaktären hos fjärilstangentborddesignen som används i MacBooks.

Den föreslagna rättegången hävdar inte bara att Apple dolt det faktum att MacBook, MacBook Pro och MacBook Air-tangentbord var benägna att misslyckas, utan också att designfel lämnade kunderna ur fickan på grund av Apples misslyckande med att tillhandahålla en effektiv fix.

Se även:

Apple mötte en hel del kritik över fjärilstangentbordet som använts i olika MacBook-bärbara datorer sedan 2015. Stort antal tangentbord led av klibbiga eller svarsfria tangenter när små mängder damm eller skräp hamnade under dem.

Kunderna var inte bara besvikna över den chockerande felfrekvensen, utan också det faktum att när Apple bytte ut trasiga tangentbord, hade ersättningarna samma design – en som många anser vara i grunden bristfällig.

Medan Apple har sagt lite om de tangentbordsproblem som användarna har mött, har företagets nyligen släppta 16-tums MacBook Pro Magic Keyboard. Detta dike den till synes problematiska fjärilsdesignen till förmån för en saxmekanism.

Bildkredit: MikeDotta / Shutterstock

0 Shares