Apple Music erbjuder Dolby Atmos och förlustfritt ljud utan extra kostnad

0 Shares

Jag är ett stort fan av Apple Music, och de goda nyheterna för mig själv och andra användare av tjänsten är att ljudkvaliteten den erbjuder håller på att förbättras avsevärt.

Från och med nästa månad – och utan extra kostnad – kan Apple Music-abonnenter lyssna på mer än 75 miljoner låtar i förlustfritt ljud (med ALAC – Apple Lossless Audio Codec). Företaget kommer också att lägga till rumsligt ljud med stöd för Dolby Atmos i tjänsten, så att du kan njuta av förbättrad tydlighet och flerdimensionellt ljud på tusentals låtar från populära artister.

“Apple Music gör sitt största framsteg någonsin inom ljudkvalitet”, säger Oliver Schusser, Apples vice vd för Apple Music and Beats. “Att lyssna på en sång i Dolby Atmos är som magi. Musiken kommer från hela dig och låter otroligt. Nu ger vi denna verkligt innovativa och uppslukande upplevelse till våra lyssnare med musik från deras favoritartister som J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd och så många fler. Prenumeranter kommer också att kunna lyssna på deras musik i högsta ljudkvalitet med förlustfritt ljud. Apple Music som vi vet är det på väg att förändras för alltid. “

Som standard spelar Apple Music automatiskt Dolby Atmos-spår på alla AirPods och Beats-hörlurar (med ett H1- eller W1-chip), samt genom de inbyggda högtalarna i de senaste iPhones, iPads och Mac-datorerna.

Apple Music säger att det arbetar med artister och etiketter för att skapa musik speciellt för den rumsliga ljudupplevelsen.

Förändringen av kvalitet börjar nästa månad. För att börja lyssna på förlustfritt ljud kan prenumeranter som använder den senaste versionen av Apple Music aktivera det i Inställningar> Musik> Ljudkvalitet.

Fotokredit: Milles Studio / Shutterstock

0 Shares