Apple Music Festival avbryts på obestämd tid

0 Shares

äpple-musik-festival-papperskorgen

Apple Music Festival – tidigare känd som iTunes Festival – har avbrutits. Avslutningen av festivalen kommer efter ett decennium långt lopp som har sett föreställningar från artister som Oasis, Adele, Ed Sheeran, Coldplay, Lady Gaga och Elton John.

En gång i månaden händde Apple Music Festival ner till bara en 10-nighter under de senaste åren. Apple – på grund av att lansera iPhone 8 nästa vecka – kommer troligen inte helt att dra sig ur musikscenen, efter att ha nyligen varit inblandad i sponsring av shower av Lana Del Rey och Arcade Fire.

Apple har bekräftat avbokningen av Apple Music Festival till Music Business Worldwide, men har inte anfört någon anledning till konserveringen av evenemanget. Festivalen, som hålls på Roundhouse i London, kommer sannolikt att ersättas med ytterligare sponsring av engångsevenemang av Apple, liksom live-sessioner från “Up Next” -artister förutom ytterligare engagemang med SXSW.

Under de senaste åren har Apple blivit mer involverat i tv-programmering, särskilt Carpool Karaoke. Webbplatsen för Apple Music Festival är fortfarande igång, och även om den inte hänvisar till dess annullering är textens ton definitivt reflekterande snarare än framåtblickande:

Under det senaste härliga decenniet har Apple Music Festival välkomnat världens största artister på sina scener.

Amy Winehouse, Coldplay, Adele, Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Katy Perry och Paul McCartney är bland våra stora huvudlinjer och spelar tillsammans med banbrytande supporthandlingar.

Utforska festivalens stolta historia med några ikoniska föreställningar.

Bildkredit: Best3d / depositionsfoto

0 Shares