Apple Music kommer äntligen till Linux

0 Shares

Apple Music är den bästa streamingtjänsten. Ja, det är bättre än Spotify. Apples erbjudande har ett överlägset gränssnitt och bättre ny musikupptäckt. Helvete, jag upptäckte nyligen årets bästa album på Apple Music – Blåser på en marshmallow i evighet av 0 stjärnor. Seriöst, kolla in det, ni alla.

Tyvärr fungerar inte Apple Music på traditionella Linux-distributioner som Ubuntu eller Fedora. Det fungerar dock på Windows, macOS, iOS och Android. Chromebook-användare kan dra nytta av Apple Music Android-appen från Play Store. Traditionella Linux-användare lämnas dock tyvärr utanför partiet.

Idag förändras detta eftersom Apple Music äntligen kommer till webben – i beta. Detta är något som många andra streamingmusiktjänster, som Spotify och Google, redan erbjuder. Bättre sent än aldrig, va? Detta innebär att traditionella Linux-användare äntligen kan njuta av Apple Music genom att helt enkelt besöka en webbplats.

Detta kom vid en bra tid för mig, eftersom jag nyligen sålde min enda Mac. Eftersom detta innebär att jag skulle använda Fedora oftare diskuterade jag att jag skulle byta till den mindre Spotify bara för den webbaserade spelaren. Nu när Apple Music har en webbversion kan jag ganska mycket njuta av tjänsten på alla plattformar.

Om detta verkar som ett okarakteristiskt drag för Apple har du rätt. Företaget gillar ofta att låsa sina användare i sin värld – en webbaserad version av Apple Music gör det inte. Tiderna förändras dock, så när Apple och andra företag fokuserar mer på att sälja tjänster blir plattformen mindre viktig.

Om du vill prova beta Apple Music på webben kan du helt enkelt klicka här. Tänk på att detta är stora nyheter för Linux-användare, men webbversionen kan också användas på Windows och Mac. Tro det eller inte, trots betabeteckningen verkar det fungera felfritt i mina tester. Det ser bra ut, fungerar bra och ärligt talat är det en bättre upplevelse än iTunes.

Fotokredit: 3Dalia / Shutterstock

0 Shares