Apple Music på webben finns inte längre i beta – inklusive Linux

0 Shares

Min favorit streamingtjänst är Apple Music. Som iPhone-användare var detta en match gjord i himlen. Som en vanlig Linux-användare var detta dock mycket problematiskt. Du förstår att du behövde iTunes för att lyssna på Apple Music på skrivbordet. Detta var inte ett problem när jag använde Windows 10 eller macOS, men så snart jag loggade in, säg Ubuntu, hade jag tur, eftersom det inte finns någon iTunes för Linux.

Tack och lov, sent i fjol tog Apple äntligen sin streamingmusiktjänst till webben. Med andra ord var allt du behövde för att lyssna på Apple Music en kompatibel webbläsare. Detta innebar att användare av stationära Linux äntligen kunde lyssna på streamingtjänsten genom att helt enkelt skjuta upp en webbläsare, till exempel Firefox. Trots att Spotify erbjuds en funktion många år var det fortfarande en riktigt stor sak. Problemet? Apple Music för webben var bara en betaversion. Idag förändras detta.

Ja, från och med idag kan du helt enkelt besöka https://music.apple.com/ snarare än https://beta.music.apple.com/. Alla omnämnanden av ordet “beta” är borta och signalerar att det inte längre är i en testfas. Detta är inte bara på Linux, men också Windows och Mac. Eftersom många användare av dessa operativsystem föraktar iTunes är det också stora nyheter för dem – Apple Music utan det uppblåsta iTunes!

Sanningen att säga, jag tyckte att Apple Music var felfri medan jag var i beta när jag använder Firefox på Ubuntu, men det är bra att veta att Apple tar webbversionen på allvar och kommer inte att överge den när som helst. Uppriktigt sagt är det uppfriskande att företaget inte har försökt blockera Linux-användare genom att upptäcka användaragenten.

Är du glad att Apple Music på webben har avslutat beta? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: 3Dalia / Shutterstock

0 Shares