Apple nixar Facebook och Twitter-integration från iOS 11

0 Shares

ios-11-ipad-iphone

När ett nytt operativsystem anländer tenderar fokus att ligga på vad som har lagts till och vad som har förbättrats. Men det är också viktigt att hålla ett öga på vad som har tagits bort, och detta är sant för Apples nyligen meddelade iOS 11.

En av sakerna som har tagits bort från den kommande versionen av Apples mobila operativsystem är integration av sociala medier. Specifikt har Facebook, Twitter, Flickr och Vimeo tappats från Inställningar, vilket innebär att dessa tjänster inte längre kommer att kunna erbjuda ett enkelt sätt att logga in på appar och tjänster med sociala mediekonton.

Å ena sidan skapar detta nu mer lika villkor för alla sociala medietjänster, eftersom ingen utpekas för specialbehandling. Å andra sidan gör det dock saker lite mer tidskrävande och besvärliga för människor som har blivit vana vid att snabbt kunna logga in på appar och konton med Twitter och Facebook.

Sean Cook, som delade nyheterna på Twitter, noterade att den sociala integrationen minskade:

Nyheten bekräftades senare av Axios, som noterar: “Nu kommer Facebook och Twitter att behandlas som andra appar, med de sociala nätverken tvingade att förlita sig på samma iOS-delningstillägg som används av alla de som de tävlar med.”

Är det här en iOS-funktion du kommer att sörja förlusten av, eller är det vettigt för dig?

0 Shares