Apple och Google hämtar binära handelsappar från sina butiker efter ekonomiska bedrägerier

0 Shares

bli rik-riktigt snabb

En nyligen genomförd utredning av Den självständiga avslöjade en ekonomisk bedrägeri som satte tusentals människor i fara. Ett ökande antal binära handelsalternativ har visat sig vara bedrägliga och i Storbritannien faller de utanför de finansiella tillsynsmyndigheternas kontroll.

Binära optionssvindel har beskrivits som “möjligen den största ekonomiska bluffen i världen”, och Apple och Google har tagit bort hundratals handelsappar från App Store och Google Play efter en granskning av Australian Securities & Investments Commission (ASIC).

ASIC sa att man har tittat på ett stort antal appar som erbjuder handel med binära optioner och upptäckt att hundratals inte var korrekt licensierade. Medan många binära handelsplattformar är legitima – vilket ger människor möjlighet att bli rik-snabbt-snabbt att “satsa” på huruvida en viss valuta eller aktiekurs kommer att öka eller minska – bristen på reglering betyder att det kan vara nästan omöjligt för människor att få pengarna tillbaka om något skulle gå fel. Detta gäller särskilt för system som verkar från olika länder.

Utredningen av Den självständiga hänvisar till plattformar inklusive BinaryUno och Tradorax som var omöjliga att kontakta vid problem eller klagomål.

I en uppföljningshistoria rapporterar tidningen att Apple och Google har tagit bort hundratals binära handelsappar från butiker i Australien, men BinaryUno och Tradorax är fortfarande tillgängliga i Storbritannien och andra länder. ASIC utfärdade ett uttalande idag:

ASIC kontaktade Apple och Google om de appar som var föremål för denna övervakning. Vi uppmuntrades med den hastighet som båda enheterna tog bort relevanta appar som identifierats av ASIC från sina respektive appbutiker. Vi noterar också att Apple nyligen ändrade sina riktlinjer för granskning för att säga att appar som underlättar handel med binära optioner inte är tillåtna i App Store.

ASIC vill också påminna investerare om att leverantörer av binära optioner har kontroll över prissättningen för deras produkt, och när de granskade några av kommentarerna som kom med apparna verkade det som om vissa investerare tjänade pengar i demoläget men förlorade pengar när de flyttade till ett live handelssystem.

Bildkredit: Gustavo Frazao / Shutterstock

0 Shares