Apple och Qualcomm avslutar sin globala juridiska kamp

0 Shares

Apple och Qualcomm har stämt varandra sedan januari 2017. IPhone-tillverkaren stämde först Qualcomm för över 1 miljard dollar och hävdade att chiptillverkaren var för mycket för sina patentlicenser, och som svar mottalade Qualcomm och försökte få iPhones förbjudna i en antal länder, överträdelse av placeringspatent.

Totalt pågår över 80 pågående rättegångar globalt mellan de två teknikföretagen och igår började det som förväntades bli en tre veckors rättegång vid en federal domstol i San Diego.

SE ÄVEN:

Men trots att kampen förväntades bråka på ett tag ännu, har de två företagen kommit överraskande och kommer att släppa alla tvister mellan dem över hela världen, inklusive med Apples kontraktstillverkare.

Förlikningen inkluderar en betalning från Apple till Qualcomm, även om ingen siffra har avslöjats.

Dessutom har företagen nått ett sexårigt globalt licenslicensavtal för patent, med verkan från och med den 1 april 2019. Detta inkluderar ett tvåårigt alternativ att förlänga och ett leveransavtal med flera år för chipset.

Qualcomms aktie steg med mer än 20 procent på baksidan av tillkännagivandet, chiptillverkarens bästa dag på marknaden sedan 1999.

Fotokredit: Junial Enterprises / Shutterstock

0 Shares