Apple och Samsung är överens om att avsluta de flesta lagliga strider

0 Shares

Samsung och Apple är de två största tungvikterna i telefon- och surfplattespelet, och deras strider – i annonser, butiker och rättssalar – har fortsatt intensivt i några år nu. Men kanske inte så mycket längre.

De två företagen har utfärdat ett gemensamt uttalande om att de har kommit överens om att sluta driva rättsliga åtgärder mot varandra överallt utanför USA, med klagomål i Storbritannien, Australien, Tyskland, Frankrike, Japan, Nederländerna och Sydkorea. tillbaka.

Inga licensavtal har ingåtts till följd av denna förändring av metoden. företagen verkar helt enkelt redo att låta tillräckligt väl vara och sluta tömma varandras resurser i strider som släpar och fortsätter och sällan verkar leda till att meningsfulla, nuvarande enheter dras ur detaljhandeln.

Som nämnts gäller detta avtal inte anspråk som lämnats in i USA, det är där de största besluten om dollarbelopp hittills har kommit. Just det senaste maj tilldelade en jury Apple 119 625 000 US $ (cirka 71.000.000 £) i skadestånd, medan Samsung var skyldig bara 158.400 US $ (cirka 94.000 £) för överträdelse av Apple i beslutet.

Även i maj kom Apple och Googles Motorola överens om att lösa sina egna tvister och arbeta för patentreform, så det är lite av en trend nu. Medan rah-rah, tit-for-tat-showdowns gör fans till en frenesi och ger stora rubriker, blir det säkert tydligare för enhetstillverkare att ständiga juridiska strider huvudsakligen tjänar till att distrahera, samt uttömma allvarliga resurser och energi.

[Source: The Verge]

LÄS MER: Fulladdat: Call of Duty går vidare till 2054, Samsung bryter mot fler Apple-patent och 50 Cent släpper Star Wars-hörlurar

0 Shares