Apple och Zoom skjuter ut uppdateringar för att ta bort potentiellt integritetsinvaserande webbserver

0 Shares

Apples logotyp i rutor

För några dagar sedan kom ett säkerhetsproblem med Zoom-chattverktyget fram – en brist som gjorde det möjligt för Mac-webbkameror att slås på utan tillstånd. Trots att det tydligen tyder på att bristen faktiskt inte var en brist, utfärdade Zoom en uppdatering som ger användarna mer kontroll över programvaran.

Apple har också tagit fram en egen uppdatering som slår igenom säkerhetshålet. Den tysta uppdateringen har skjutits ut till användarna och installeras utan behov av bekräftelse eller användarinteraktion.

Se även:

Uppdateringen från Apple tar bort den problematiska webbservern som avslöjades förbli kvar på datorer även efter att Zoom-klienten avinstallerades. Medan Zooms egen uppdatering också hjälper till att ta itu med problemet – genom en ny bekräftelsedialog – är det till liten hjälp för någon som redan har tagit bort klientprogramvaran från sin dator.

I ett uttalande till TechCrunch sa en Zoom-talesman:

Vi är glada över att ha arbetat med Apple för att testa den här uppdateringen. Vi förväntar oss att webbserverproblemet löses idag. Vi uppskattar våra användares tålamod när vi fortsätter att arbeta med att ta itu med deras problem.

Apples sällsynta ingripande med en tyst uppdatering ser att en kontroll utförs för att säkerställa att webbservern har tagits bort och avinstallerar den om den fortfarande finns. Företaget sa att det ville se till att användarna skyddades från de risker som webbservern presenterade.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares